Ξεκινά η τοποθέτηση κάδων συλλογής αποβλήτων τηγανέλαιων στα Δημοτικά από την «Ionian Recycle Hellas»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 09:07

Ξεκινά η τοποθέτηση κάδων συλλογής αποβλήτων τηγανέλαιων στα Δημοτικά από την «Ionian Recycle Hellas»

Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους δημότες της Κεφαλονιάς ότι συνεργάτες της Ionian Recycle Hellas στις 04.03.2013 ημέρα Δευτέρα θα αρχίσουν να τοποθετούν κάδους συλλογής των αποβλήτων τηγανελαιων στα δημοτικά σχολεία του νησιού μας. Ουσιαστικά ξεκινάμε όλοι μαζί ελπίζω έναν αγώνα ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε με ασφάλεια τα απόβλητα τηγανέλαια.

Έχουμε τυπώσει έντυπο ενημερωτικό υλικό το οποίο μπορούμε να παραδώσουμε στον δήμο ώστε να το επισυνάψει μαζί με τους λογαριασμούς του νερού ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για την ανακύκλωση.
Προϋπολογίζουμε ότι τα ανταποδοτικά κοινωνικά οφέλη για τα σχολεία μας για το έτος 2013 σε δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να υπερβεί τους 14 τόνους.
Το μέγιστο όμως όφελος για τα παιδιά μας ,είναι ένα καθαρότερο περιβάλλον χωρίς την ρύπανση από τα συγκεκριμένα απόβλητα.

Ας καταλάβουν ορισμένοι ότι το περιβάλλον δεν έχει κομματική απόχρωση. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσουμε να εμφυτεύσουμε την οικολογική παιδεία και συνείδηση στους μικρούς μαθητές του δημοτικού δηλαδή τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.
Στοχεύουμε την ρύπανση στην πηγή παραγωγής της ( Τα σπίτια μας ) , μεταδίδουμε με τις πράξεις μας το μήνυμα ότι η Κεφαλονιά είναι οικολογικός προορισμός για τους επισκέπτες μας. Όλοι μαζί με υπευθυνότητα διαχειριζόμαστε και ανακυκλώνουμε τα απόβλητα μας για να μπορούν και οι επισκέπτες μας να κολυμπούν σε πεντακάθαρες θάλασσες εκεί που κολυμπούν και τα παιδιά μας άφοβα.

Αντιδρούμε στην οικονομική δυσχέρεια που μας επέβαλαν στηρίζοντας τον Δήμο μας με την παροχή πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία , αλλά και με την στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου με τρόφιμα .
Αποδεικνύουμε ότι η ορθολογιστική διαχείριση των αποβλήτων μπορεί να γίνει βιώσιμη αλλά και ωφέλιμη πολλαπλά για το κοινωνικό σύνολο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Διονύσης Κορσιάνος