Στους τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών η επιστροφή Ε.Φ.Κ. πετρελαίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 07:56

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών η επιστροφή  Ε.Φ.Κ.  πετρελαίου

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει ότι, μετά την δημοσίευση της Απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) για την καταβολή της προκαταβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) Πετρελαίου που αφορά τους δικαιούχους Κεφαλλονίτες και Θιακούς αγρότες πιστώθηκαν σήμερα, (28.2.2013), οι τραπεζικοί λογαριασμοί των.

Η πληρωμή της πρώτης δόσης του κάθε δικαιούχου επιστροφής του Ε.Φ.Κ. έτους 2013 (που αφορά την καλλιεργητική περίοδο 2012) γίνεται μετά την ολοκλήρωση τωνδιασταυρωτικών ελέγχων των ψηφιοποιημένων στοιχείων καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι αγρότες κατά την σύνταξη της ετήσιας Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού Πληρωμών και Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων του Υ.Α.Α.Τ. και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι, οι δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) ανά αγροτική δραστηριότητα δεν διαφοροποιήθηκαν ουσιαστικά σε σχέση με τους αντίστοιχους του προηγούμενου έτους.

Αναφορικά με τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός ενημερώνει τον Κεφαλλονίτη και Θιακό αγρότη και κτηνοτρόφο ότι το αναλυτικό πρόγραμμα υποβολής των ετήσιων Δηλώσεων για την καταβολή των φετινών αγροτικών επιδοτήσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Ανδρέας Π. Καλαφάτης, Πρόεδρος Δ.Σ.