Προσπάθεια για βελτίωση του κτιριακού του Νοσοκομείου - Όλα όσα είπε ο Βουλευτής στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:24

Προσπάθεια για βελτίωση του κτιριακού του Νοσοκομείου - Όλα όσα είπε ο Βουλευτής στον COSMOS 96,5

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μεταξύ άλλων μίλησα για τις ενέργειες που γίνονται ώστε να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Παράλληλα απάντησε και στα δημοσιεύματα  που τον κατηγορούν για την στενή συνεργασία του με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο.

Για το θέμα της Υγείας στην Κεφαλονιά

«Κάνουμε παρεμβάσεις για το θέμα της υγείας και σιγά σιγά θα έχουμε και αποτελέσματα. Η εικόνα δεν μπορεί να αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο μας μέλημα είναι να πάρουμε χρηματοδοτήσεις για το κτιριακό του Νοσοκομείο. Περιμένουμε κάποιες προμελέτες για να μπορέσουμε να κάνουμε σαν Νοσοκομείο πλήρες και αιτιολογημένο αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών. Υπάρχουν και δωρητές και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσω, ποιοι μας βοηθούν οικονομικά για τις προμελέτες (εμείς πρέπει να δώσουμε τις προμελέτες στο Υπουργείο, για να μας δώσουν την μελέτη για την κατασκευή)».

«Δεν είναι τόσο εύκολο γιατί στο Νοσοκομείο υπήρχε τεράστια εγκατάλειψη στο κτιριακό και μηχανολογικό, που δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Το Νοσοκομείο εδώ και αρκετό καιρό έχει κάνει τις προτάσεις προς το Υπουργείο Υγείας και μας ζήτησαν τώρα μια προμελέτη. Με τον Διοικητή τον κο Μαρτίνη δουλεύουμε εντατικά, έχει έρθει και στην Αθήνα και έχει συναντήσει και την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε».

Ιατρικό προσωπικό

«Ως προς τους γιατρούς, στην Επιτροπή Περιφερειών έκανα 2 προτάσεις: H μια να μην λήγει η προκήρυξη μέχρι να έχουμε πλήρωση των θέσεων και η δεύτερη, όταν βγαίνει η ειδικότητα ενός γιατρού  η οποία από μόνη της δεν θα μπορούσε να συμπληρώσει τον αναγκαίο αριθμό της ειδικότητας στο Νοσοκομείο, να βγαίνουν όλες οι θέσεις μαζί. Δηλαδή, να μην βγαίνει μια θέση π.χ. παθολόγου, αλλά τρεις ή όσες έχουμε ανάγκη έτσι ώστε να ξέρει αυτός που θα έρθει ότι δεν θα έρθει μόνος του.  Είναι θέματα τα οποία τα έχω συζητήσει και κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό, τα είπα και επισήμως».

Για τα δημοσιεύματα  που το κατηγορούν για την στενή συνεργασία του με τον Δήμαρχο Αργοστολίου

«Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Δημοκρατία και είχα την τιμή να εκλεγώ βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα, ο κος Μιχαλάτος (που αναφέρεται στην ανακοίνωση) είναι ο Δήμαρχος Αργοστολίου. Ως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου μέχρι και σήμερα, συνεργάζομαι στενά και με τους τέσσερις Δημάρχους, όπου οι 3 δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και πηγαίνω με όλους στα Υπουργεία συνεχώς. Αυτή δεν είναι η υποχρέωση του βουλευτή; Αν η Κυβέρνηση δεν είναι ήθελε τους μη κομματικά προσκείμενους, δεν θα τους δεχόταν αλλά είναι ανοιχτή σε όλους».

«Προ δύο εβδομάδων είχα πάει με τον κο Μονιά (που ανήκει στην αριστερά και δεν το κρύβει) στον κο Βορίδη. Τι θα έπρεπε δηλαδή να γίνει; Να μην πάμε για τα θέματα της Σάμης στα Υπουργεία; Η υποχρέωση μου είναι να δουλεύω και να συνεργαστώ με όλους τους Δημάρχους. Δρω θεσμικά και ο κόσμος μπορεί να κρίνει αν δρω σωστά ή όχι».

«Αυτή τη στιγμή “τρέχει” το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και ο Δήμος Αργοστολίου δικαιούται να πάρει 22 εκατ.  και ήδη έχει χρηματοδοτηθεί με έργα ύψους 15 εκατ.. Αμέσως μετά τις γιορτές θα χρηματοδοτηθεί και με τα υπόλοιπα χρήματα. Έχω διαβάσει “Δήμαρχε, μην παίρνεις άλλα χρήματα, μην παίρνεις 22 πάρε 10”. Δηλαδή να μην φέρουμε έργα στο νησί, με την αιτιολογία ότι οι δημότες θα πληρώσουν τα χρήματα αυτά; Αυτά είναι ψέματα και όποιος διαβάσει το νόμο θα δει ότι το Κράτος από το ΠΔΕ θα αναλάβει και θα εξοφλήσει τα έργα αυτά. Η μόνη υποχρέωση που έχουν οι Δήμοι είναι να κάνουν τα έργα. Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει χαμένο. Δουλεύουμε μήνες με του Δήμους για να μπορέσουν να πάρουν αυτά τα χρήματα. Σκοπός μας είναι να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά που δικαιούμαστε. Την επόμενη χρονιά θα δούμε πολλά έργα στην Κεφαλονιά. Αυτή είναι η δική μου υποχρέωση και όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ μικρά».




00 inkefalonia general ad 300X250