Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σοφία Μαραβέγια για την βράβευση του μαθητή στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:36

Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σοφία Μαραβέγια για την βράβευση του μαθητή στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής

Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου, Σοφία Μαραβέγια φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την βράβευση του μαθητή της Στ’ τάξης, στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση σε συνεργασία με την Επιτροπή¨ Ελλάδα 2021.

«Είναι μεγάλη η χαρά όλων μας, των εκπαιδευτικών, των μαθητών. Ένα παιδί ταλαντούχο, έχοντας μια στοιχειώδη καθοδήγηση από τους δασκάλους του, γιατί ένα παιδί όσο ταλαντούχο κι αν είναι χρειάζεται να το καθοδηγήσεις. Και μόνο που ακούσαμε στην βράβευση το όνομα του μαθητή, η χαρά μας ήταν τεράστια και ήταν μια μοναδική στιγμή. Μέσα σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος, να ακούς το όνομα του μαθητή σου. Μοναδικά συναισθήματα».

«Πολύ σημαντική είναι η συμβολή της οικογένειας. Αν ό,τι καλό πάει να ξεκινήσει ως δράση από το σχολείο και σταματήσει στην συναίνεση της οικογένειας τότε δεν θα μπορέσει να υπάρξει καλό αποτέλεσμα. Οι γονείς σε αυτή την περίπτωση έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Όλο αυτό ξεκίνησε την περίοδο της πανδημίας και ο μαθητής δεν είχε ιδιαίτερη όρεξη να ασχοληθεί, αλλά τελικά με την σωστή παρότρυνση…».

«Το Δημόσιο σχολείο, τα τελευταία χρόνια δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες για δράσεις και προγράμματα. Συνήθως οι μαθητές δεν είναι πολύ πρόθυμοι, όμως εκεί πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη καθοδήγηση και από την οικογένεια και από τους δασκάλους, γιατί ξέρουμε ότι η καθημερινότητα των παιδιών είναι πολύ πιεστική. Το να συμμετέχεις σε ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι επιπλέον του σχολείου, είναι κάτι έξτρα».

«Το παιδί φαινόταν ότι έχει έφεση στην ζωγραφική και κάνει μαθήματα και το εξελίσει. Αυτό πάντως που συνέβη  με την βράβευση, με το Μέγαρο, είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ, ακόμα κι αν τώρα το βλέπει πολύ απλό. Σίγουρα η βράβευση θα τον ωθήσει να ασχοληθεί με αυτό».