Κατσιβέλης στον COSMOS 96,5: “Βομβαρδισμένο τοπίο το Ληξούρι – Τεράστια τα προβλήματα”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:37

Κατσιβέλης στον COSMOS 96,5: “Βομβαρδισμένο τοπίο το Ληξούρι – Τεράστια τα προβλήματα”

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή του.

Κακοκαιρία

«Το Ληξούρι είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο. Όλο το παραλιακό μέτωπο έχει προβλήματα. Και προς το Λιβάδι, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι στον δρόμο που οδηγεί στα Λέπεδα. Οι παραλιακοί δρόμοι έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, με μεγάλες ποσότητες νερού και φερτών υλικών, ακόμα και πέτρες από την θάλασσα».

«Δεν προλαβαίνουμε να αντιμετωπίσουμε το ένα πρόβλημα και ξαφνικά έχουμε άλλα. Από τον Άγιο Σπυρίδωνα και κάτω, ο δρόμος έχει εξαφανιστεί. Δεν υπάρχει πια. Η θάλασσα έχει φτάσει μέχρι τα σπίτια. Ούτε με τα πόδια δεν μπορούσε κάποιος να πάει, ούτε τα μηχανήματα… Στον πεζόδρομο, πίσω από τα ξενοδοχεία έχει φύκια, πολλές ζημιές… Και το ποτάμι έχει φουσκώσει. Και στο αγκυροβόλιο των Λεγατάτων, ο κυματοθραύστης δεν φαινόταν. Είμαστε στα όρια της έκτακτης ανάγκης και είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τα Υπουργεία. Πλέον δεν μιλάμε για μικρές ζημιές που μπορούν να  αποκατασταθούν εύκολα».

Πρόσφυγες στον Αθέρα

«Υπήρξε ένα καΐκι με πρόσφυγες στον Αθέρα. Δεν ξέρουμε από που έχει έρθει. Είμαστε σε επαφή με το Λιμεναρχείο, είναι σε εξέλιξη η όλη επιχείρηση, ακολουθούμε οδηγίες και έχουμε πάει τρόφιμα και νερά. Είναι ακόμα μέσα στο καΐκι και δεν μπορεί να τους προσεγγίσει το Λιμενικό. Μέχρι σήμερα το πρωί δεν μπορούσαν να το προσεγγίσουν. Υπάρχει μια διαδικασία, κατά την οποία με Λεωφορεία μεταφέρονται στην Αθήνα. Δεν ξέρουμε πάντως ούτε τον ακριβή αριθμό των προσφύγων».

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250