Στάμω Γαλιατσάτου στον COSMOS 96,5 : Για πάνω από 20 χρόνια η επάρκεια νερού από τη νέα γεώτρηση στα Ομαλά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:42

Στάμω Γαλιατσάτου στον COSMOS 96,5 : Για πάνω από 20 χρόνια η επάρκεια νερού από τη νέα γεώτρηση στα Ομαλά

H τοπική σύμβουλος Ομαλών, Στάμω Γαλιατσάτου φιλοξενήθηκε στον Cosmos96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για το πολύ σημαντικό και ζωτική σημασίας έργο της γεώτρησης στην θέση «Λάμπη».

Γεώτρηση στα Ομαλά

«Μένοντας  και εγώ στα Ομαλά, συναντάω τους συγχωριανούς μου οι οποίοι με ρωτάνε τι έχει γίνει με την γεώτρηση. Το κυνήγησα και έχω ευχάριστα νέα. Είχα συνάντηση με τον κο Μινέτο που έχει επιμεληθεί)  και έχουμε τον προϋπολογισμό της γεώτρησης που είναι 669 χιλιάδες ευρώ από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και περιλαμβάνει μια δεξαμενή 500 κυβικών, 1.600 μέτρα αγωγός από “Λάμπη” προς Αγία Αικατερίνη και μετά ένας αγωγός 550 μέτρων, όπου κατεβάζει το νερό στο δίκτυο του χωριού Και ένα κτίριο που θα φτιαχτεί έχει όλες τις προδιαγραφές. Μιλάμε για μια γεώτρηση 330 μέτρων βάθος. Είναι ένα έργο τεράστιο, η επάρκεια του νερού θα είναι για πάνω από 20 χρόνια και θα υλοποιηθεί και ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού: Να έχει νερό και το πάνω μέρος του χωριού και να έχει νερό και το καλοκαίρι».

«Το έργο έχει εγκριθεί και υπάρχει και ανάδοχος. Έχει γίνει έλεγχος νομιμότητας, έχει πάρει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  και έχει σταλεί η πρόσκληση στην ανάδοχο εταιρεία να προσέλθει και να υπογράψει σύμβαση εκτέλεσης έργου και είναι θέμα ημερών να έρθει και να προχωρήσουμε. Είναι ένα μεγάλο έργο και θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο και θα εκτελείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε ενστάσεις, γιατί είναι καθόλα νόμιμο με όλες τις εγκρίσεις. Ευελπιστούμε ότι το καλοκαίρι θα λειτουργεί η γεώτρηση. Ο κος Μινέτος του έχει θέσει χρονοδιάγραμμα το καλοκαίρι να λειτουργεί. Και για τον Φαγιά, γιατί με ρωτάνε, όλα έχουν γίνει και είναι αίτημα και ο κος Μινέτος ασκεί πιέσεις στον ανάδοχο».

Βία κατά των γυναικών

«Αναφορικά με όλα τα θέματα κακοποίησης, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, καθώς κάθε μέρα βλέπουμε και μια καινούργια τραγική ιστορία. Παράλληλα, με προβληματίζει η βία στα παιδιά και στα σχολεία, χωρίς κανένας να προσπαθεί να τα χωρίσει τα παιδιά. Υπάρχει έλλειψη ενσυναίσθησης από τα παιδιά. Όταν μια οικογένεια έχει μάθει στο παιδί ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με ξυλοδαρμούς, νομίζω ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Πρέπει οι γυναίκες να μιλήσουν και να μην συνθηκολογούν σε τέτοιες καταστάσεις. Η οικογένεια νοσεί, όταν έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει οι γυναίκες να αποβάλλουν την ενοχηκότητα και να μιλήσουν. Πρέπει να αντιδράσουν».