Συλλυπητήρια μηνύματα από κόμματα και φορείς της Κεφαλονιάς για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά (Aνανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 11:51

Συλλυπητήρια μηνύματα από κόμματα και φορείς της Κεφαλονιάς για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά (Aνανεωμένο)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                                                            

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Κεφαλληνίας σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά του συλληπητήρια στήν οικογένεια της στους συντρόφους και στους φίλους της

ΦΩΦΗΣ  ΓΕΝΗΜΑΤΑ                                                     

Υπήρξε άνθρωπος των έργων, γενναία ,ενωτική, ανιδιοτελής και με μεγάλη αξιοπρέπεια.

Δίδαξε την <<ΗΘΙΚΗ>> στην πολιτική, την <<γενναιότητα>> στις δυσκολίες, την αυταπάρνηση στον αγώνα για την επικράτηση των πιστεύω της.

Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

Παν. Κοψαχείλης                                    Μαρ. Λυκούδη

Ο Αντ/δρος                          Η Ταμίας                        Το Μέλος

Παν. Μπαζίγος                       Ευανθ. Ανδρεάτου           Μαν. Αναλυτή

 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ 

Χθες έφυγε από τη ζωή η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Φίλη και σύντροφος σε πολυετείς πολιτικούς αγώνες με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το ΚΙΝ.ΑΛ., συνεργάτης στη θητεία μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η Φώφη ως Υπερνομάρχης, Πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. και στις θητείες της στα Υπουργεία που ανέλαβε και εγώ ως Νομάρχης Κεφαλληνίας-Ιθάκης, άλλωστε με τις παραπάνω ιδιότητες δεν ήταν λίγες οι φορές που επισκέφθηκε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Αυτή η φιλία και οι συνεργασίες μου επέτρεψαν να την γνωρίσω πολύ καλά, γι’ αυτό και η θλίψη μου είναι μεγάλη.

Μετά την απώλειά της ειπώθηκαν και γράφθηκαν πάρα πολλά, από πάρα πολλούς, φίλους αλλά και πολιτικούς αντιπάλους, για αυτά που την χαρακτήριζαν: το ήθος, την εντιμότητα, την αγωνιστικότητα, την ευγένεια, τις αντοχές, την ενσυναίσθηση, την αγωνία της για την χώρα και το Κίνημα που υπηρετούσε, το κουράγιο της στην αντιμετώπιση της πολυετούς ασθένειάς της. Και είναι όλα αλήθεια και αποτελούν παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της χώρας, αλλά και για κάθε έναν από εμάς.

Στον πολιτικό χώρο, που υπηρέτησε επί έτη, αφήνει μία ακόμη παρακαταθήκη, για την οποία πάλεψε πολύ, την ΕΝΟΤΗΤΑ του, προκειμένου ο χώρος της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας να δυναμώσει τόσο ώστε να ξαναπαίξει το ρόλο που οραματίσθηκε για τα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Φώφη, καλό σου ταξίδι.

Διονύσης Γεωργάτος


ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ

Ο Δήμαρχος και το Δ.Σ. του Δήμου Σάμης με θλίψη αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά, που με την παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας και τη μάχη που έδωσε για την υγεία της, δίδαξε πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια.

Ο αγώνας της τα τελευταία χρόνια υπήρξε διπλός: Από τη μια αγωνιζόταν για το ΚΙΝΑΛ και από την άλλη έδινε την προσωπική της μάχη. Και για τα δύο πάλεψε γενναία. Η κ. Γεννηματά μάλιστα είχε επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές του Δήμου μας μετά το πέρασμα του καταστροφικού Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανού» τον Σεπτέμβριο του 2020 και στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων με κατανόηση και ενδιαφέρον για την άμεση «ανακούφιση» τους μέσω σειράς δράσεων για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε νωρίς, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην πολιτική ζωή της χώρας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σάμης

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου και το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου  σε έκτακτη δια Περιφοράς Συνεδρίαση σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 με αφορμή την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ,   ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν την έκδοση του παρακάτω Ψηφίσματος

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και Πολιτικός που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή του τόπου μας, αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που με Δύναμη Ψυχής , Αξιοπρέπεια και Θάρρος έδωσε τη μάχη ενάντια στον Καρκίνο.

Λύγισε αλλά ΔΕΝ έχασε.

Εκφράζουμε τα θερμά μας Συλλυπητήρια στην οικογένειά της , στα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ για την ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη θλίψη και πόνο   τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, που έδωσε   για χρόνια  μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Μία από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες του τόπου μας, άνθρωπος αξιοπρεπής, με ήθος κι  ευγενικός ακόμα κι όταν εξέφραζε την διαφωνία της, πάλεψε με θάρρος για την ζωή και τις ιδέες της.

Πραγματική αγωνίστρια δεν λιποψύχησε και δεν εγκατέλειψε ποτέ  τον πολιτικό στίβο, στον οποίο αφιερώθηκε από νωρίς, σηκώνοντας στους ώμους της την βαριά κληρονομιά του ονόματος της.

Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας μόλις στα 57 της χρόνια αφήνει πίσω της το δικό της προσωπικό στίγμα στην πολιτική ζωή της χώρας μας, την οποία υπηρέτησε με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια μέχρι το τέλος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και σε ένδειξη πένθους ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει πανελλαδικά όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες.

Αργοστόλι 26 Οκτωβρίου 2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

 

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ 

Φ.Γεννηματά : Σύμβολο θάρρους και δύναμης

Η Φώφη Γεννηματά έμαθε να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις.

Κουβαλούσε βαρύ όνομα στην πολιτική, αφού ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς υπήρξε από τους πιο αξιομνημόνευτους πολιτικούς στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Βαριά και η κληρονομικότητα του καρκίνου όμως, που πήρε τόσο γρήγορα τους αγαπητούς της γονείς και στάθηκε μοιραίος και για την ίδια.

Έφυγε από τη ζωή πολύ νέα. Όμως η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπισε την αρρώστια της με αξιοπρέπεια, κλείνοντας το μάτι στον θάνατο με την αστείρευτη δίψα της για ζωή και δημιουργία.

Η Φώφη Γεννηματά κατέκτησε πολλά και έγινε σύμβολο θάρρους και δύναμης για πολλούς συνανθρώπους μας που δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο.

Η πορεία της στην πολιτική απέδειξε ότι υιοθέτησε τις αρχές και το ήθος του Γιώργου Γεννηματά, εξελίσσοντας ταυτόχρονα τα πολύτιμα αυτά εφόδια, μέσα από την δική της οπτική και άποψη για τα τεκταινόμενα του τόπου.

Ευγενική παρουσία, υπέρμαχος του πολιτικού πολιτισμού, στάθηκε στο ύψος της και έμαθε να κοιτά από ψηλά και όχι αφ' υψηλού.
Άνθρωπος ζεστός και προσιτός, που η έννοια " αντίπαλος" δεν υφίστατο προς το πρόσωπο της, μιας και είχε κατακτήσει καθολική αποδοχή της πολιτικής της ικανότητας, ήρεμα και ταπεινά.

Ο πατέρας της θα ήταν περήφανος για την Φώφη Γεννηματά ως πολιτική παρουσία και θα καμάρωνε με την γλυκύτητα του πατέρα την Φώφη, ως μητέρα και χαρισματική γυναίκα.

Σήμερα όλοι οι Έλληνες την αποχαιρετούν με σεβασμό και συγκίνηση.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Θα είσαι για πάντα κοντά μας Πρόεδρε.

Από το Γραφείο Τύπου


ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά προκαλεί μεγάλη θλίψη και πόνο σε όλους μας. Η μοίρα επιφύλασσε να φύγει ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού, που ήταν και η πρώτη μεγάλη μάχη που κλήθηκε να δώσει με αυτήν την τερατώδη νόσο.

Η μέρα αυτή θα ταυτίζεται με το όνομα της, το θάρρος της, το χαμόγελο της, ακόμη και στα δύσκολα. Τέτοιες απώλειες αφήνουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και γενικότερα τον πολιτικό κόσμο της χώρας φτωχότερο. Το έργο της μεγάλο και σημαντικό. Την παρακαταθήκη της έχουμε χρέος να την συνεχίσουμε με ήθος, συνέπεια, αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα και ενότητα, στοιχεία που χαρακτήριζαν τη Φώφη Γεννηματά.

Συλλυπητήρια στα παιδιά, στην οικογένεια και στους οικείους της.

Σπύρος Μοσχόπουλος

 

ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ 

"Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη υπήρξε αγωνίστρια της ζωής, συνετή και συνεπής πολιτικός.Υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και πίστη την παράταξή μας.Περισσότερο από κάθε τι όμως, υπηρέτησε το Έθνος και την πατρίδα.Σε μια ασύμμετρη εποχή πολιτεύθηκε με μέτρο, θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον του λαού και του Έθνους.Το πολύπαθο πολιτικό μας σύστημα έχασε μια άξια εκπρόσωπό του.

Την αποχαιρετώ με σεβασμό και τιμή.

Αλέκος Καλαφάτης

 

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ 

Μήνυμα για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά

Η άδικη και πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά μας έχει συγκλονίσει.

Τόσο η δύναμη, η αξιοπρέπεια και το θάρρος με το οποίο αγωνίστηκε για τη ζωή της όσο και η αταλάντευτη πίστη της στη δύναμη της Δημοκρατίας κατά τη παρουσία της στη πολιτική ζωή της πατρίδας μας είναι η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους δικούς της ανθρώπους και τους συνοδοιπόρους της στο Κίνημα Αλλαγής.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

"Τιμή στους αγώνες και τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά"

Συλλυπητήριο μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τον θάνατο της Προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής», Φώφης Γεννηματά

«Με οδύνη μάς πλημμύρισε η είδηση ότι η Φώφη Γεννηματά έχασε τη μάχη με τη βαριά αρρώστια που τη βασάνιζε και έφυγε από τη ζωή και την πολιτική δράση.
Συμμετέχω ολόψυχα στον πόνο της οικογένειάς της και στον πόνο της πολιτικής οικογένειας του «Κινήματος Αλλαγής».

Η Φώφη Γεννηματά, με τεράστια ψυχική και φυσική δύναμη, έδωσε μάχες σε όλες τις κρίσιμες περιόδους της πρόσφατης πολιτικής ζωής, με αρχές και ήθος, φέροντας μάλιστα το ιδιαίτερο βάρος της μητέρας και συζύγου και το βαρύ φορτίο του παράλληλου αγώνα για τη ζωή της.

Θα μείνει ένα φωτεινό παράδειγμα μ’ εμβληματική σημασία για τις γυναίκες, για την πολιτική και την κοινωνία.

Παρούσα πάντα στις δράσεις και τα κινήματα, για μια κοινωνία με υγιείς και ευημερούντες πολίτες, έχουμε πολλές φορές συναντηθεί και συνεργαστεί.

Με βαθιά συγκίνηση και τιμή αποχαιρετώ τη Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη».

 

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Με θλίψη αποχαιρετούμε τη Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά.

Τη πολιτικό που αγωνίστηκε όσο λίγοι για την ενότητα της παράταξης μας. Που μέχρι τη τελευταία στιγμή, ακόμη και μέσα από το νοσοκομείο ήταν στη πρώτη γραμμή, που πίστεψε στη νέα γενιά, που το προσωπικό και ιδεολογικό της αποτύπωμα δε θα ξεθωριάσει ποτέ.

Η αξιοπρέπειά της και η μαχητικότητά της θα αποτελούν για όλους μας πυξίδα για να συνεχίσουμε στο δικό της δρόμο τη προσπάθεια για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη Πατρίδα μας.

Είναι μία δύσκολη στιγμή για όσους έζησαν μαζί της, περπάτησαν μαζί της, την ακολούθησαν στο πολιτικό στίβο αλλά και για όλους τους Έλληνες που αναγνώρισαν το σθένος της στη μάχη με την επάρατο νόσο και την ειλικρινή της αγωνία για την υπεράσπιση των κοινωνικών κεκτημένων.

Πολιτικοί και άνθρωποι με το ήθος και την ιδεολογική συνέπεια της Φώφης Γεννηματά σπανίζουν. Το επόμενο διάστημα θα γίνει αντιληπτή η βαριά πολιτική κληρονομιά που αφήνει σε όλους μας.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε. Οι αξίες που μας δίδαξες και το χαμόγελό σου θα μας συντροφεύουν για πάντα!

 

ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Μια δυναμική γυναίκα - μητέρα και πολιτικός  έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Η Φώφη Γενηματά που ξεχώρισε για το ήθος , την αξιοπρέπεια και τη δύναμη ψυχής που κατέθεσε στη σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο δεν είναι πια κοντά μας.

Το ενδιαφέρον της για τα προβλήματα του τόπου μας , μέχρι και λίγο καιρό πριν φύγει από το ζωή ήταν έντονο και είχε επικοινωνήσει μαζί μας για να ενημερωθεί. 

Ο σοβαρός και μεστός πολιτικός της λόγος θα λείψει από τη χώρα μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους της θερμά συλλυπητήρια.

 Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ 

photo 3SP

Με πόνο ψυχής αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά

Η σημερινή ημέρα επιφύλασσε μια θλιβερή είδηση.

Η Φώφη Γεννηματά, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μια σπουδαία γυναίκα και πολιτικός, δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Δύσκολο να βρεθούν λόγια, να περιγράψουν τα συναισθήματα όλων εμάς, των συντρόφων, των φίλων του κινήματος, των φίλων της, κάθε Ελληνίδας και Έλληνα στο άκουσμα της θλιβερής αυτής είδησης.

Απέραντη η θλίψη μας για την απώλειά της.

Η Φώφη Γεννηματά γεννήθηκε για να αγωνίζεται και ως αγωνίστρια έφυγε.

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης κι εγώ προσωπικά, ένα χρόνο μετά την επίσκεψή της στο Επιμελητήριό μας, την αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής.

Η πολιτική της σταδιοδρομία χαρακτηρίζεται από ήθος, αξιοπρέπεια, αίσθημα ευθύνης, αγάπη για το καλό του τόπου, αγάπη και ελπίδα για την ενότητα και το καλό του κινήματος. Είθε η παρακαταθήκη που αφήνει να συνεχιστεί ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη της.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

Σταύρος Σπαθής


Ετικέτες: