Π. Καππάτος: «Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς δεν είναι θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης - Προτεραιότητα το τρίπτυχο κτηριακός - μηχανολογικός εξοπλισμός, νοσηλευτικό - διοικητικό & ιατρικό προσωπικό»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 09:19

Π. Καππάτος: «Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς δεν είναι θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης - Προτεραιότητα το τρίπτυχο κτηριακός - μηχανολογικός εξοπλισμός, νοσηλευτικό - διοικητικό & ιατρικό προσωπικό»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, για θέματα που αφορούν τον Νομό μας.

Το Θέμα της Yγείας και το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΓΝ Κεφαλονιάς, παίρνει θέση την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου και ο κ. Καππάτος έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα το τρίπτυχο: Μηχανολογικός και κτηριακός εξοπλισμός του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, νοσηλευτικό διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό, ιατρικό προσωπικό.

Για το κτηριακό όπως ανέφερε, έχει επανειλημμένα ζητήσει απο τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας αλλά και απο τον Πρωθυπουργό ,αφού ελεγχθεί η κατάσταση του Νοσοκομείου, να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

“Με εντολή του Πρωθυπουργού τον περασμένο Ιούνιο, ήρθε τεχνικό κλιμάκιο της ΚΤΥΠ και ήλεγξε το νοσοκομείο. Το προσωπικό όλων των τομέων του νοσοκομείου, έδωσε τις δικές τους απόψεις, έχουν καταγράψει τις ανάγκες που υπάρχουν και περιμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα την ένταξη του Nοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαι αισιόδοξος.”

Για το νοσηλευτικό διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη, όμως όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό υπάρχει τεράστιο θέμα το οποίο έχει καταλήξει πανελλαδικό πρόβλημα. Αναφέρθηκε στην αφετηρία του προβλήματος αλλά και στα όσα έχουν γίνει στην διετή θητεία του ως βουλευτή για να προσελκύσει η Κεφαλονιά γιατρούς, εξαίροντας και τις τελευταίες αποφάσεις των Δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου για την απόφασή τους να επιδοτήσουν με 500 ευρώ τους γιατρούς που θα θελήσουν να θητεύσουν στην Κεφαλονιά.

Αναφέρθηκε επίσης στην «δυνατότητα που έχει δοθεί σε ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία με 2.000 ευρώ μηνιαίως αφορολόγητα και στην επιδότηση με 250 ευρώ των αποσπώμενων γιατρών από άλλα νοσοκομεία της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας».

Ο κ. Καππάτος ενημέρωσε επίσης για «ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο προϋπήρχε και επεξεργάζεται η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το οποίο δίνει κίνητρα οικονομικά εκπαιδευτικά και επαγγελματικής εξέλιξης σε γιατρούς στις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές για το οποίο έχει διαβεβαιώσεις ότι θα συμπεριλαμβάνεται και η Κεφαλονιά ,όμως θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μια ριζική παρέμβαση για όλους τους Έλληνες γιατρούς να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Στην ερώτηση εάν πρέπει να ξανασυσταθεί η Υγειονομική Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δήλωσε ότι «πρέπει να παραμείνουμε στην 6η ΥΠΕ ,γιατί έχουμε ανάγκη τις μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία της παρούσας υγειονομικής περιφέρειας όπως γίνεται σήμερα από την Αχαϊα και την Ηλεία κάτι που δεν θα μπορεί να γίνεται σε μια μικρή υγεινομική περιφέρεια».

Περνώντας στα όσα επέφερε η κακοκαιρία ο “Μπάλλος” σε Ληξούρι και Ιθάκη, είπε ότι «οι ζημιές είναι διαχειρίσιμες, η κυβέρνηση αντέδρασε όπως είπε άμεσα, επισκέφθηκαν την Ιθάκη δύο Υπουργοί, έδωσαν εντολή στον Δήμο Ιθάκης να φτάξει τεχνικά δελτία για να χρηματοδοτηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών και ήδη έχουν συσταθεί οι επιτροπές για να κάνουν τις αιτήσεις τους επαγγελματίες και κάτοικοι που επλήγησαν».

Για τις αποζημιώσεις του κυκλώνα “Ιανού“ που εκκρεμούν ,είπε ότι «έχουν μείνει λίγοι που δεν έχουν ακόμη καλυφθεί και οι αγροκτηνοτρόφοι που δεν έχουν ακόμα ενημέρωση, έχουν να κάνουν με τον ΕΛΓΑ. Όσοι έχουν ενημερωθεί ή δει το όνομά τους στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τις αποζημιώσεις, τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους το αμέσως επόμενο διάστημα».

Όσον αφορά τις πρόσφατες τις επισκέψεις του σε Πόρο και Λακήθρα και την παρουσία του στα Τοπικά Συμβούλια των περιοχών αυτών και την εκπεφρασμένη ανησυχία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πόρου για την πορεία του έργου του Τάφου των Τζαννάτων, ο κ. Καππάτος είπε ότι ξεκίνησε να επισκέπτεται τα Τοπικά Συμβούλια για να ενημερωθεί για τα προβλήματα της κάθε Κοινότητας και να τα μεταφέρει σε όλους τους αρμόδιους συμβάλλοντας από την πλευρά του στην ανάδειξη τους.

Θα προχωρήσει και σε άλλα Τοπικά Συμβούλια και στους άλλους Δήμους όπως ανέφερε. Όσο για τα όσα κοινοποίησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρου για τον Τάφο των Τζαννάτων δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση όπως δήλωσε και το Υπουργείο πολιτισμού δεν έχει αλλάξει στάση και τον Νοέμβριο ξεκινάει η πρώτη φάση του έργου.

Κλείνοντας σημείωσε ότι «το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς δεν είναι θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης».

“Είναι ένας ζωντανός οργανισμός με πολλά προβλήματα, πρέπει να εργαστούμε για το νοσοκομείο, κάνω προσπάθειες δύο χρόνια, είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, μας έτυχε και ο Κορονοίος που έχει αναστατώσει παγκοσμίως την υγεία, η λειτουργία του νοσοκομείου άλλαξε, έπρεπε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της πανδημίας, δεν είναι απλά τα πράγματα. Την ΜΕΘ την προσπαθώ, πρέπει να τιμήσουμε την υπογραφή την οποία έβαλε το Ελληνικό Δημόσιο με τους δωρητές. Αυτές τις μέρες υπογράψαμε με του ίδιους δωρητές ένα πολύ μεγάλο έργο για το νοσοκομείο. Ένα καινούργιο τμήμα επειγόντων περιστατικών με το 1.200.000 ευρώ της δωρεάς Βεργωτή, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην Πολεοδομία Κεφαλονιάς για να δοθεί η άδεια, τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει το έργο. Υπάρχουν τόσο αξιόλογοι δωρητές που θα πρέπει να τους ευχαριστούμε, γιατί προσφέρουν στο σύνολο είτε είναι μικροί, είτε είναι μεγάλοι δωρητές. Ελπίζω στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής να είναι όλες οι πλευρές προς το καλό και να μην γίνεται για να γίνει μια απλή πολιτική αντιπαράθεση”.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-synenteyxi-6?si=4d1bb2ec630942a59f4d1f9145e67621}




00 inkefalonia general ad 300X250