Κοκκόλης για ζημιές Άσσου: "Οι φορείς, μας έχουν γραμμένους - Πρέπει να δοθούν ριζικές λύσεις"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:51

Κοκκόλης για ζημιές Άσσου: "Οι φορείς, μας έχουν γραμμένους - Πρέπει να δοθούν ριζικές λύσεις"

Ο πρόεδρος της Άσσου Χρήστος Κοκκόλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του από το περσινό πέρασμα του Ιανού αλλά και από την πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλλος».

«Οι φορείς μας έχουν γραμμένους. Η πρώτη βροχή μετά την Άνοιξη έφερε προβλήματα και σε πυρόπληκτες περιοχές αλλά και σε εμάς που είμαστε πληγωμένοι από τον Ιανό. Πρέπει οι αρμόδιοι να καταλάβουν, ότι δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που θα βρέχει να μας έρχεται ένα μήνυμα από το 112. Πρέπει να δοθούν ριζικές λύσεις για να μην αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα».

«Αυτή τη φορά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σάμης, ο οποίος ήρθε στην Άσσο και μερίμνησε και έστειλε και ένα μηχάνημα για να μην κλείσουν οι δρόμοι. Ευτυχώς αυτή η κακοκαιρία δεν ήταν σαν τον Ιανό. Είχαμε μπάζα, είχαμε λάσπες στο λιμάνι αλλά ευτυχώς όχι μεγαλύτερες απώλειες. Βέβαια δεν έχει μείνει καμία ελιά στα δέντρα, έσπασαν κλαδιά…»

«Ξέρουμε τώρα ότι την ερχόμενη Παρασκευή έρχεται άλλο κύμα κακοκαιρία 72 ωρών, δηλαδή 3 μερόνυχτα βροχή. Ότι νερό ρίξει, θα τρέξει. Φωνάζω εδώ και καιρό να φτιαχτεί κοντά στο ρέμα ένας τοίχος που θα συγκρατεί χώμα και λάσπες, γιατί αν φουσκώσουν και γίνει υπερχείλιση, ξέρουμε που θα πάει η λάσπη. Ο κόσμος πλέον, νιώθει ανασφάλεια. Κάθε φορά που ακούμε για βροχή, οι άνθρωποι παίρνουν τα οχήματα τους και τα πηγαίνουν στο πάνω μέρος του χωριού».

«Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους που την προηγούμενη φορά μας βοήθησαν, αλλά δεν μπορούμε συνέχεια να ποντάρουμε στις τσέπες των άλλων. Είναι υποχρεωμένο το κράτος να μεριμνήσει για αυτά. Την άλλη φορά το νησί, κρίθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν δοθεί κονδύλια και να επουλώσουμε τραύματα των τελευταίων 50 ετών. Θα μπορούσαν να έχουν γίνει τόσα».

«Έχουμε πρόβλημα και με το λιμάνι- προκυμαία μας. Η κτηματική υπηρεσία μας λέει ότι δεν έχει άδεια και έτσι δεν  κάνουν καμία προσπάθεια επισκευής και είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Όλη η προκυμαία είναι στον αέρα και δεν προχωρούν στην επισκευή της γιατί λένε δεν έχει άδεια. Η προκυμαία κατασκευάστηκε το 1933 και είναι φυσικό να μην έχει άδεια. Ας την νομιμοποιήσει το ίδιο το κράτος και ας την φτιάξουν. Μια επισκευή είχε γίνει το 1985 και τώρα λένε ας πέσει. Αν πέσει εμείς θα χάσουμε και τα κότερα και τις ψαρόβαρκες… Πάντως και ο Δήμαρχος δεν κινητοποιείται, να κάνει κάποια παρέμβαση».




00 inkefalonia general ad 300X250