Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: 250 κιλά ψάρι στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Κεφαλονιάς από τα Ιχθυοτροφία Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 19:09

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: 250 κιλά ψάρι στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Κεφαλονιάς από τα Ιχθυοτροφία Κεφαλονιάς

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής - Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς προσφέρουν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Κεφαλονιάς 250 κιλά ψάρι.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 16 Οκτωβρίου, από το 1979, προς τιμή της ημερομηνίας ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών το 1945.

Στόχος της ημέρας είναι η κατανόηση ότι οι τροφές που επιλέγουμε, ο τρόπος που τις καταναλώνουμε και ο τρόπος που παράγονται επηρεάζει την υγεία μας καθώς και αυτή του πλανήτη ενώ επίσης και η συνειδητοποίηση ότι δεν έχουν όλοι πρόσβαση στην υγιεινή διατροφή.

kefish logo RGB

Μια ποιοτική και ισορροπημένη διατροφή έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει σημαντικά την υγεία και ανάπτυξη των ανθρώπων. Τα ψάρια, ως πλούσια πηγή πολυακόρεστων ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (EPA, DHA), έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας της καρδιάς, της αρτηριακής πίεσης και των φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων και LDL χοληστερόλης στο αίμα. 

Το μέλλον της διατροφής είναι στα χέρια μας, ως καταναλωτές και ως παραγωγοί και με αίσθημα ευθύνης στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ακολουθούμε πιστά όλα τα πρότυπα βιώσιμης παραγωγής. Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να έχουμε την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον παράγοντας ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρας Διατροφής, κάνοντας τις σωστές επιλογές στη διατροφή μας αλλά και πάντα δίπλα σε αυτούς που μας χρειάζονται.

kefish 16 10 food day




00 inkefalonia general ad 300X250