Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης: Αίτημα για σύγκληση ΔΣ Σάμης με θέμα τα προβλήματα στην Υγεία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 17:24

Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης: Αίτημα για σύγκληση ΔΣ Σάμης με θέμα τα προβλήματα στην Υγεία

 Κατατέθηκε χθες 13 του Οκτώβρη του 2021 στο δήμο Σάμης από εκπρόσωπο της Κ.Π.Ε.Σ. το αίτημα προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για άμεση σύγκληση του οργάνου σε μονοθεματική συνεδρίαση για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας στο δήμο μας , στο νησί μας , στο νομό μας.

Επανερχόμαστε επικαιροποιώντας το αίτημα που δυο χρόνια βρίσκεται σε εκκρεμότητα καθώς το πρόβλημα γιγαντώνεται και απαιτεί πλέον άμεσες καταλυτικές παρεμβάσεις.

Το αίτημα χαρακτηρίζεται πάνδημο αφού εντός πολύ λίγου χρόνου υπογράφηκε από μεγάλο αριθμό συνδημοτών και συνδημοτισσών που αγωνιούν και επείγονται για λύσεις !

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές υπογραφές δεν καταφέραμε να τις συγκεντρώσουμε μέχρι την ώρα της κατάθεσης, λόγω του κατεπείγοντος του ζητήματος, όμως αυτό δεν αλλοιώνει , το αντίθετο μάλιστα , ενισχύει σημαντικά την τελική εκτίμηση.

Και βέβαια αυτά τα στοιχεία που αναδείχνουν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, είναι στη διάθεση του καθενός για αξιολόγηση, και αφορούν υπογραφές συγκατάθεσης από κοινοτικά συμβούλια , προέδρων κοινοτήτων , πολιτιστικών συλλόγων , αθλητικών σωματείων ,εμπορικών συλλόγων , εθελοντικών ομάδων , εκπροσώπων του τουρισμού , μεμονωμένων κατοίκων όλου του επαγγελματικού φάσματος και ηλικιακών κατηγοριών.

Πλέον επαφίεται στην διαχειριστική τακτική της δημοτικής αρχής

η αξιοποίηση της ευρείας συναίνεσης των κατοίκων ώστε να καταφέρουμε βήματα πιο μπροστά από ότι μέχρι τώρα, πετυχαίνοντας απτά αποτελέσματα στη βελτίωση της δημόσιας Υγείας που είναι αναγκαία και απαραίτητα για την περιοχή μας που θέλει επιτέλους να θέσει βάσεις για ουσιαστική ανάπτυξη !

Ακολουθεί το κείμενο του αιτήματος και ο αριθμός πρωτοκόλλου της κατάθεσής του.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ Σάμη, 13/10/2021

Προς

την κα Πρόεδρο ΔΣ Σάμης

με κοινοποίηση

στον κ. δήμαρχο Σάμης

και στους κκ επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων

και δημοτικούς συμβούλους Σάμης.

ΘΕΜΑ: Μονοθεματική δια ζώσης Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης για το ζήτημα της υγείας στο νησί μας και την κατάσταση των υγειονομικών μονάδων στα όρια του δήμου Σάμης.

Κυρία πρόεδρε

Κύριε δήμαρχε

Κύριοι/ες σύμβουλοι.

Όπως ήδη γνωρίζετε, το οξύ ζήτημα της δημόσιας υγείας στο νησί μας και η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις υγειονομικές μονάδες στα όρια του δήμου και όχι μόνο, όχι απλά επιδεινώνεται αλλά έχει φτάσει και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, στα ακραία όρια ακόμη και της πιο καλόπιστης ανοχής.

Πιο απλά, σύσσωμη η τοπική κοινωνία μας, με διάχυτη αγωνία και πλέον αγανάκτηση φωνάζει πως “Δεν πάει άλλο”. Το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε πολίτη, η παντελώς δίκαιη και ανθρώπινη αξίωση της τοπικής κοινωνίας για δημόσια υγεία και δομές που με επάρκεια θα καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες μας, την πρωτοβάθμια φροντίδα και την εν γένει περίθαλψη μας, έχει πλέον υποστεί βάναυση συρρίκνωση, απαράδεκτη απαξίωση, μη θεμιτή διάλυση.

Νιώθουμε με ειλικρίνεια πως δεν χρειάζεται να παραθέσουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις που αποκαλύπτουν το μέγεθος των προβλημάτων, όπως και όλα εκείνα τα διαλυτικά φαινόμενα στο συγκεκριμένο ζήτημα που από μόνα τους αποδομούν κάθε αντίθετη υπόσχεση, εξαγγελία και ωραιοποίηση από όπου κι αν προέρχεται.

Εξίσου ειλικρινά, νιώθουμε πως ακόμη και μια απλή συζήτηση, σε συνέχεια τόσων και τόσων συζητήσεων που διεξάγονται σε θεσμικά και αρμόδια Όργανα αλλά και στον δημόσιο διάλογο, έχει εξαντλήσει την χρησιμότητά της. Και αυτό το αποδεικνύει η ίδια η καθημερινότητα μας, όταν και όποτε χρειάστηκε ακόμη και μια επίσκεψη σε μια δημόσια δομή του νησιού μας.

Το αντίθετο, ήρθε πλέον η ώρα, όχι μια ακόμη συζήτηση, αλλά για δραστικά μέτρα, για μια -επιτέλους- δυναμική και κυρίως αποτελεσματική διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας για τα απολύτως αυτονόητα. Τα αυτονόητα που στερούμαστε, υπό ένα διαρκή κίνδυνο ζωής και υγειονομικής ασφάλειας.

Υπό τα δεδομένα αυτά και σε συνέχεια προηγούμενης, ανεκπλήρωτης μέχρι σήμερα, ειλημμένης Απόφασης για διενέργεια ενός ΔΣ Σάμης και δη μονοθεματικού για την υγεία, στην κατεύθυνση όμως της δυναμικής κινητοποίησης και της αποτελεσματικής διεκδίκησης, Σας καλούμε όπως αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία και μάλιστα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και με την συμμετοχή κατοίκων του δήμου μας, φορέων, συλλόγων, πρωτοβουλιών κοκ..

Με εκτίμηση

Επισυνάπτονται υπογραφές φορέων , συλλόγων, πολιτών .