Οι αξιολογητές της ΟΥΝΕΣΚΟ στο νεκροταφείο θαλαμωτών τάφων στα Μαζαρακάτα & στο μοναδικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 11:30

Οι αξιολογητές της ΟΥΝΕΣΚΟ στο νεκροταφείο θαλαμωτών τάφων στα Μαζαρακάτα & στο μοναδικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμης

Ανάρτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης:

Σήμερα το απόγευμα - και ύστερα από την πρωινή επίσκεψη στο μοναδικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σάμης - στο νεκροταφείο θαλαμωτών τάφων στα Μαζαρακάτα μαζί με τον Πρόεδρο και Στελέχη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού του Αίνου και τους αξιολογητές της Ουνέσκο. Ο Φορέας Διαχείρισης και το επιστημονικό του προσωπικό προωθεί κατά τρόπο εξαιρετικό, συστηματικό και πρωτότυπο την ένταξη του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς και Ιθάκης στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της Ουνέσκο.

Από πλευράς μας τονίζουμε ότι η σχέση της Αρχαιολογίας και των Γεωεπιστημών είναι προφανής, η δε επίδραση του γεωπεριβάλλοντος στον τρόπο ζωής, τις επιλογές και τη διαμόρφωση του προτύπου κατοίκησης κατά το παρελθόν είναι δεδομένη. Σε τόπους όπως τα Μαζαρακάτα, η Λακήθρα, το Βουνί (κοντά στον Σχινιά), η Κοντογεννάδα, τα Παρισσάταη παραπάνω διαπίστωση γίνεται βιωματική. Το γεωπεριβάλλον αποτελεί τη βασική μακροπρόθεσμη εκείνη δομή, που διατρέχει τον ιστορικό χρόνο.

Η συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού του Αίνου ενισχύεται περαιτέρω και σε επίπεδο από κοινού επιστημονικής έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν πολύ σύντομα στην Επιστημονική Κοινότητα.

Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και είμαστε βέβαιοι ότι η συστηματική αυτή και μεθοδική τους προσπάθεια θα καρποφορήσει.

245419934 405619427604225 7037051606687814642 n jpg




00 inkefalonia general ad 300X250