Ανδρ. Λοβέρδος από την Κεφαλονιά: «Με το ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα, για ένα κόμμα πατριωτικό μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 16:09

Ανδρ. Λοβέρδος από την Κεφαλονιά: «Με το ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα, για ένα κόμμα πατριωτικό μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη το πρωί από το Αργοστόλι όπου βρίσκεται ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος ανέπτυξε την προοπτική της υποψηφιότητας του αναλύοντας παράλληλα τους λόγους που κάνουν επιτακτική την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ήρθε στην Κεφαλονιά, συνδιάζοντας και την γιορτή στο χωριό του την Αγία Θέκλη, αλλά και τιμώντας την μνήμη του Παναγάκη Λοβέρδου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή.

Τον κ. Λοβέρδο παρουσίασε στους δημοσιογράφους, κάνοντας παράλληλα και ένα σχόλιο για τις επικείμενες εκλογές στο κίνημα αλλαγής, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Λευτέρης Κρητικός.

Ο κ. Λοβέρδος απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων τόνισε «ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής ηγεσίας, καθώς οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα εισοδήματος και πρέπει να φροντίζουμε η φωνή τους να ακούγεται. Είμαι υποψήφιος πρόεδρος για να προβάλουμε και να προτάξουμε τα αιτήματα του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

3

Οι πολίτες μας ζητούν και θέλουν προστασία αισθάνονται ανασφάλεια και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι μπροστάρης σε όλο αυτό. Πρέπει να γίνουν όλα αυτά με έργα και όχι απλά με λόγια. Χρειάζεται επίσης και αλλαγή νοοτροπίας και στην ερώτηση «με ποιον θα πάτε στις επόμενες εκλογές» η απάντησή μας θα πρέπει να είναι «δεν θα πάμε με κανέναν θα γίνουμε ένα μεγάλο κόμμα».

Εάν εκλέγω ως νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργώ με τρεις αντιπροέδρους. Ο ένας θα είναι για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι για ζητήματα του κινήματος και ο τρίτος θα ασχολείται με τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος.

Ο κ. Λοβέρδος έχει ανακοινώσει ότι αν εκλεγεί νέος πρόεδρος θα επαναφέρει το όνομα ΠΑΣΟΚ και μαζί το χρώμα και τα σύμβολα του κινήματος.

1 2

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στον 21ο αιώνα, σύμβολο μας ο ήλιος, αυτό που ανέδειξε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το σημερινό σήμα του ΚΙΝΑΛ είναι πολύχρωμο και δεν λέει απολύτως τίποτα, δεν θα αγνοήσουμε την καταγωγή μας που άλλαξε την Ελλάδα.  Πάμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ δημοκρατικό, ανοιχτό στην κοινωνία ΠΑΣΟΚ. Ονειρευόμαστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας με τη νεολαία, πρέπει όμως να υπάρχει αγώνας για τη νεολαία και όχι κολακεία.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε κριτική τόσο στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην τωρινή περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, διερωτήθηκε "πού πήγε το ΕΚΑΣ, γιατί καταργήθηκαν τα βαρέα ανθυγιεινά" και υποστήριξε ότι ως υπουργός υγείας στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου αν και σε μνημονιακή περίοδο η κατάσταση στα νοσοκομεία και δη στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ήταν πολύ καλύτερη από ότι είναι σήμερα.

Καταλήγοντας τόνισε ότι το σύνθημα είναι "ΠΑΣΟΚ με το ΠΑΣΟΚ στον 21ο αιώνα, για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό".

Γιώργος Χαλαβαζής 

Παρακάτωσε βίντεο, ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου 

 

144 25


Ετικέτες: