Από τη γέφυρα στο... μαύρο ρεύμα!
Μετά τη συμβολική επιλογή της «γέφυρας» για την πρώτη τους κοινή εμφάνιση, οι δύο δημοτικές παρατάξεις συνεχίζουν με μια συνέντευξη τύπου σε έναν αρκετά πιο μικρό και ιδιωτικό χώρο, σε ένα μαγαζί που το όνομά του σημαίνει "μαύρο ρεύμα"!
Η επιλογή του χώρου σχολιάστηκε ήδη, αν και η αναμενόμενη απάντηση είναι πως «πρόκειται για συνέντευξη τύπου και όχι για ανοιχτή συγκέντρωση». Σωστό. Όμως και οι συνεντεύξεις τύπου έχουν πάντα τη δική τους σημειολογία... Άλλο ένα μεγάλο ανοιχτό σημείο, άλλο μια κλειστή αίθουσα λίγων τετραγωνικών όπου η εικόνα ελέγχεται ευκολότερα και οι εντυπώσεις περιορίζονται αναγκαστικά στους παρόντες.
Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αν μια συνέντευξη τύπου δικαιούται να γίνει σε μικρό χώρο που σαφώς το δικαιούται. Το ερώτημα είναι γιατί, σε μια προσπάθεια που το μήνυμα μιλά για «αλλαγή στον Δήμο ΜΑΖΙ», η πρώτη ανάγκη φαίνεται να είναι η ασφάλεια ενός τόσο περιορισμένου περιβάλλοντος. Η πολιτική, άλλωστε, δεν κρίνεται μόνο από το τι λέγεται, αλλά και από το πού και πώς επιλέγεται να ειπωθεί.
Όσο για τη σημειολογία της επιλογής, θα έλεγα ότι ήθελε λίγο περισσότερο προσοχή... διότι το μαύρο ρεύμα που σημαίνει ο τίτλος του μαγαζιού, έχει σκόνη και υγρασία που μειώνει την ορατότητα... γεγονός μυστηριακό και σκοτεινό για ένα μαγαζί αλλά, ωστόσο, κρίσιμο έως επικίνδυνο για την πλοήγηση ενός ταξιδιωτικού εγχειρήματος!
Νέα σελίδα του INKEFALONIA.GR στο Facebook.
Ακολούθησε το InKefalonia στο Facebook ↗





