Ερυθρός Σταυρός: Συνελήφθη ο ασθενής που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο 76χρονου στον Ερυθρό Σταυρό αποσυνέδεoντας τον αναπνευστήρα του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 17:53

Ερυθρός Σταυρός: Συνελήφθη ο ασθενής που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο 76χρονου στον Ερυθρό Σταυρό αποσυνέδεoντας τον αναπνευστήρα του

Ο 62χρονος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στοn Ερυθρό Σταυρό - Ήταν γνωστός στην Αστυνομία

Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης ο ασθενής που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο του 76χρονου στον Ερυθρό Σταυρό. Οι αρχές ταυτοποίησαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο μηχάνημα του αναπνευστήρα από το οποίο αποσυνδέθηκε ο 76χρονος και προχώρησαν στη σύλληψή του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, καθώς νοσεί από κορονοϊό.

H ανακοίνωση της Αστυνομία: «Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο 62χρονος συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο φερόμενος δράστης ήταν γνωστός στις αρχές από υποθέσεις του 2006 και του 2019.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της υπόθεσης, το μηχάνημα του 76χρονου ασθενούς είχε αποσυνδεθεί, κάτι που έδειχνε πως υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στον θάλαμο, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής. Ετσι οι αστυνομικοί στράφηκαν στον 62χρονο, που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, αλλά δεν ήταν διασωληνωμένος.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο 62χρονος φέρεται να μετακίνησε τη μάσκα του 76χρονου και να αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή φαίνεται ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος των μηχανημάτων.

Πηγή: ethnos.gr