Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Ενισχύουμε το Ναυτικό για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 13:07

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Ενισχύουμε το Ναυτικό για να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ενώ οι προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, λοιπόν, επιμένει στη… Γαλάζια Πατρίδα, την ώρα που κορυφώνεται ο διπλωματικός «μαραθώνιος», εν όψει της Συνόδου Κορυφής (1 – 2 Οκτωβρίου).

Με αφορμή την επέτειο από τη Ναυμαχία της Πρέβεζας (28 Σεπτεμβρίου 1538) και την Ημέρα των Ναυτικών Δυνάμεων, που γιορτάζεται την Κυριακή 27/9 στην Τουρκία και είναι αργία, ο Ερντογάν δήλωσε:

«Σήμερα, ως μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που μπορεί να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να συντηρήσει τα δικά της πολεμικά πλοία, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις Ναυτικές Δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε την Γαλάζια Πατρίδα μας, και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στη θάλασσα».

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας. Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».

dikaiologitika.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250