Γύρισε στη ζωή μετά από 45 λεπτά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 07:22

Γύρισε στη ζωή μετά από 45 λεπτά

Η επιμονή και η αφοσίωση των γιατρών επανέφεραν έναν 26χρονο στη ζωή μετά από 45 ολόκληρα λεπτά. Παρ΄ ότι ήταν κλινικά νεκρός, οι γιατροί συνέχισαν να του κάνουν καρδιακές μαλάξεις αδιάκοπα επί σαράντα πέντε λεπτά--πολύ πέρα του συνηθισμένου χρονικού ορίου.

Ο νεαρός Ιταλός έπαθε καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν σε τραίνο. Ο συρμός σταμάτησε και επιβιβάσθηκαν οι γιατροί των ιταλικών πρώτων βοηθειών (του λεγόμενου 118).

"Παρά το ότι τα ιατρικά πρωτόκολλα αναφέρουν ότι οι καρδιακές μαλάξεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τα τριάντα λεπτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, συνεχίσθηκαν επί τρία τέταρτα. Στο τέλος, η καρδιά του Ιταλού νέου, ξανάρχισε να κτυπά", αναφέρουν ιταλικές εφημερίδες.

Ο νέος άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τορ Βεργκάτα, όπου και συνεχίζει να αναρρώνει, επικοινωνώντας κανονικά με τους συγγενείς του.

Οι γιατροί, στην περίπτωση αυτή, κάνουν λόγο για "κλινική ανάσταση", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι Tg5, του ομίλου Μπερλουσκόνι, προσθέτει ότι «δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν οι κανόνες στους οποίους βασίζονται οι καρδιακές μαλάξεις» μετά από αυτή την περίπτωση.

Ο Αντόνιο Ρεμπούτσι, καθηγητής καρδιολογίας του καθολικού πανεπιστημίου της Ρώμης, εκτίμησε πάντως ότι "σχεδόν ανεπαίσθητα, η καρδιά του νέου αυτού μπορεί να συνέχισε να κτυπά, επιτρέποντας, με τον τρόπο αυτό, και σε μια μικρή ποσότητα αίματος να φτάνει μέχρι τον εγκέφαλο".

Πηγή: 24h.gr




00 inkefalonia general ad 300X250