Δικάζεται πρώην Γερμανός στρατιώτης για τη σφαγή της Κεφαλλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012 17:11

Δικάζεται πρώην Γερμανός στρατιώτης για τη σφαγή της Κεφαλλονιάς

Σε δίκη παραπέμπεται 89χρονος πρώην Γερμανός στρατιώτης για τη σφαγή στην Κεφαλλονιά Ιταλών στρατιωτών-αξιωματικών κατά το Β παγκόσμιο πόλεμο. Ο Άλφρεντ Στορκ παραπέμπεται σε δίκη από τη στρατιωτική εισαγγελία της Ρώμης.

Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου, στην ιταλική πρωτεύουσα, χωρίς την παρουσία, όπως φαίνεται, του κατηγορούμενου.

Το πρώην μέλος των ορεινών δυνάμεων ("Κυνηγοί του βουνού") του γερμανικού στρατού φέρεται να έχει πάρει μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον 117 Ιταλών αξιωματικών, μέλη της μεραρχίας Άκουϊ, που έπρεπε να θεωρηθούν αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο Στορκ, κατά τη διάρκεια κατάθεσής του σε γερμανικό δικαστήριο, στο παρελθόν, ομολόγησε τη συμμετοχή του στο εκτελεστικό απόσπασμα, που στις 24 Σεπτεμβρίου του 1943, στην Κεφαλονιά, εξετέλεσε μέρος των Ιταλών αξιωματικών, που βρίσκονταν στο νησί του Ιονίου.

Οι Γερμανοί δικαστές, όμως, δεν τον παρέπεμψαν σε δίκη διότι θεώρησαν ότι για το τραγικό, αυτό, ιστορικό συμβάν, έπρεπε να κριθούν μόνον οι αξιωματικοί του χιτλερικού στρατού.

Τώρα, η εισαγγελία της Αιώνιας Πόλης πρόκειται να απαγγείλει στον Άλφρεντ Στορκ, την κατηγορία "συμμετοχής σε άσκηση βίας με κατ' εξακολούθηση ανθρωποκτονία σε βάρος Ιταλών αιχμαλώτων πολέμου".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ