Πυροβολισμοί εναντίον της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν - Παραμένει σε συναγερμό το στρατόπεδο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Απριλίου 2012 20:49

Πυροβολισμοί εναντίον της ελληνικής δύναμης στο Αφγανιστάν - Παραμένει σε συναγερμό το στρατόπεδο

Μπαράζ πυρών απο ελαφρά όπλα δέχτηκε το πρωί το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν! Ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν κατά του στρατοπέδου και η φρουρά έριξε στον αέρα για εκφοβισμό. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί,λένε πηγές από το ΥΕΘΑ. Τελικά το συμβάν έληξε χωρίς κανέναν απολύτως τραυματισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Η επίθεση εναντίον του ελληνικού κτιρίου δεν ήταν στοχευμένη, αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ, αλλά έγινε στο πλαίσιο συντονισμένων επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν εναντίον κυβερνητικών κτιρίων, στρατιωτικών στόχων και πρεσβειών, κηρύσσοντας, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι, την έναρξη των εαρινών εχθροπραξιών.

Στο στρατόπεδο της Καμπούλ, δυναμικού άνω των 1.000 στρατιωτών, το οποίο έχει ρόλο κυρίως εκπαιδευτικού κέντρου, στρατωνίζονται 99 Ελληνες, κυρίως εκπαιδευτές του Αφγανικού στρατού, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΘΑ.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 13: 46 ώρα Ελλάδας.Το στρατόπεδο παραμένει σε συναγερμό και απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις από τον Συμμαχικό Διοικητή της Καμπούλ.

Το επεισόδιο αυτό ήταν το σοβαρότερο που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της παρουσίας της ελληνικής δύναμης εκεί.

Αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν βρίσκονται 99 Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν, ανέλαβαν οι Ταλιμπάν και όπως είπαν κύριοι στόχοι ήταν ξένες πρεσβείες, αλλά και δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπός τους, μιλώντας στο Reuters είπε οτι είναι η έναρξη των αερινών τους επιθέσεων.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές του κέντρου της πόλης, κυρίως στην περιοχή όπου βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες, αλλά και κοντά στο αφγανικό κοινοβούλιο.

Οπως μεταδίδουν διεθνή και τοπικά μέσα ενημέρωσης ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Star Hotel, ενώ προσπάθησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο. Αρκετοί αφγανοί βουλευτές αντιστάθηκαν εναντίον των Ταλιμπάν οι οποίοι, όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι βουλευτές.

Οι ένοπλοι εκτόξευσαν ρουκέτες και κατά της πρεσβείας της Ρωσίας. Έριξαν ρουκέτες και σε κατοικία όπου μένουν βρετανοί διπλωμάτες, αλλά και σε βρετανικό φυλάκιο. Η πρεσβεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε επίθεση. Στο στόχαστρό τους κι ένα σούπερ μάρκετ. Μέτρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί, στο αεροδρόμιο του Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Επίθεση έγινε και σε εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στην αφγανική πόλη Γκαρντέζ οπου Ταλιμπάν, ενδεχομένως ζωσμένοι με εκρηκτικά, κατέλαβαν κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών.

Ένοπλοι κατέλαβαν ένα τετραώροφο κτήριο κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας στην επαρχία Πάκτια, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Ελικόπτερο του ΝΑΤΟ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κτιρίου.

Πηγή: newsit.gr




00 inkefalonia general ad 300X250