Αυτός είναι ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 00:52

Αυτός είναι ο δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα (VIDEO)

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή για την απολογία του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα στην Εισαγγελέα Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, ένα συγγενικό του πρόσωπο και τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. Πειραιά, που κατηγορούνται για ψευδορκία. Μετά από τρίωρη παραμονή στο γραφείο των Ανακριτικών Αρχών, ο Γιώργος Ρουπακιάς ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το προσεχές Σάββατο, για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης (σ.σ. κατηγορούνται για ψευδορκία) αναμένεται να απολογηθούν αύριο, Πέμπτη.Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή για την απολογία του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα στην Εισαγγελέα Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, ένα συγγενικό του πρόσωπο και τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α. Πειραιά, που κατηγορούνται για ψευδορκία.

Μετά από τρίωρη παραμονή στο γραφείο των Ανακριτικών Αρχών, ο Γιώργος Ρουπακιάς ζήτησε και έλαβε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το προσεχές Σάββατο, για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης (σ.σ. κατηγορούνται για ψευδορκία) αναμένεται να απολογηθούν αύριο, Πέμπτη.


Σύμφωνα με την δικηγόρο του δράστη, ο ίδιος φέρεται να αρνείται ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν κρύβει ότι διάκειται θετικά στον συγκεκριμένο χώρο. (.


Kατά την εξέταση, η σύζυγος του 45χρονου παραδέχτηκε ότι μετέφερε από το σπίτι τους «αντικείμενα που συνδέουν τον δράστη με τη Χρυσή Αυγή».

Επίσης, για παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκε οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ο υπεύθυνος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, καθώς από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους των γραφείων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ. 

Τι ισχυρίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα

«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...».  Αυτό ισχυρίστηκε ο 45χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που διέμενε στη Νίκαια, είναι πατέρας δύο παιδιών. Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛΑΣ για οποιοδήποτε αδίκημα. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές ο 45χρονος είχε και παλαιότερα διαπληκτισμό με τον 34χρονο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε πρωτοστατήσει σε πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών στην περιοχή του Κερατσινίου.

https://youtu.be/8fBWg32-QFA

zougla.gr
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ