Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων κόντρα στη διαθεσιμότητα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 09:43

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων κόντρα στη διαθεσιμότητα

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει από σήμερα, Δευτέρα, η χώρα με διάφορους κλάδους εργαζομένων να προχωρούν σε κινητοποιήσεις κόντρα στο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Οι καθηγητές στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας ξεκινούν τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες τους και στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου για να διευκολύνει τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ.  

Aπό σήμερα, Δευτέρα, ξεκινούν επίσης πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη. Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει για την Τετάρτη τετράωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Οι δάσκαλοι, οι οποίοι δεν συμπορεύονται με την ΟΛΜΕ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Αναστάτωση επικρατεί και στον χώρο της Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από αύριο, Τρίτη έως και την Πέμπτη.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Πηγή: in.gr




00 inkefalonia general ad 300X250