Καιρός – Μαρουσάκης: Ερχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει τον «Daniel» – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 11:06

Καιρός – Μαρουσάκης: Ερχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει τον «Daniel» – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Με κακοκαιρία θα μας αποχαιρετήσει ο Σεπτέμβριος σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη. Θα θυμίζει μάλιστα την κακοκαιρία Daniel, όχι η ένταση δεν θα είναι τόσο μεγάλη. 

Ο καιρός θα είναι καλός  μέχρι και το τέλος της εβδομάδας και στη συνέχεια θα χαλάσει φέρνοντας βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα μέχρι την Κυριακή θα θυμίσει καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να βρίσκεται πάνω από τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Το σκηνικό μετά θα αλλάξει, καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες. Και αυτό διότι καταφθάνει στη χώρα μας μια μια ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, που με τη σειρά της θα φέρει ένα κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία.

Οπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας “Daniel” που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του “Daniel”, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές.

Και, δυστυχώς, οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση πάντως με τον “Daniel”, δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250