Τραγωδία στα μεταλλεία Βωξίτη στη Φωκίδα: Ένας νεκρός και δυο εγκλωβισμένοι από κατάρρευση στοάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 15:20

Τραγωδία στα μεταλλεία Βωξίτη στη Φωκίδα: Ένας νεκρός και δυο εγκλωβισμένοι από κατάρρευση στοάς

reuters

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός εργάτη που εγκλωβίστηκε στα μεταλλεία Βωξίτη στη Φωκίδα ύστερα από πτώση βράχου μέσα στην κεντρική στοά. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (05.10.2022). 

Ο εργάτης που είχε εγκλωβιστεί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός. Ο άτυχος άνδρας παγιδεύτηκε στα Μεταλλεία Βωξίτη της ΙΜΕΡΥΣ κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας – Άμφισσας, για αρκετή ώρα.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έγινε στην στοά 617 των Μεταλλείων Βωξίτη. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες αποκολλήθηκε ένας βράχος και έπεσε πάνω σε ένα όχημα 4χ4 και μάλιστα σε απόσταση κάτι παραπάνω από 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς. Νεκρός είναι ο 45χρονος που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς.

Παραμένουν εγκλωβισμένοι δυο εργάτες, οι οποίοι σύμφωνα με το lamiareport.gr κατάφεραν να επικοινωνήσουν, μέσω των τηλεφώνων στη στοά, με τους ανθρώπους τους. Είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλώβισμό τους. 

Εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας, επίσης, προσπαθούν να φτάσουν σ’ εκείνο το σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει την στοά.

newsit.gr