Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 13:44

Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού

Παραίτηση «βόμβα» που πιθανώς να αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα καθώς ο  Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόκειται για μία παραίτηση «βόμβα» στους κόλπους της κυβέρνησης, καθώς πρόκειται όχι μόνο για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού και ανιψιό του, αλλά και για τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο κύριος Δημητριάδης είχε βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης μετά και τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου αλλά και τις αποκαλύψεις αναφορικά με τη διπλή παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Χθες έρευνα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του Reporters United συνέδεε επιχειρηματικά τον κύριο Δημητριάδη με την εταιρεία Intellexa, η οποία συνδέεται έμμεσα με την «υπόθεση των υποκλοπών» και το σύστημα Predator. Παράλληλα, μιλώντας στο ethnos.gr ο Θανάσης Κουκάκης έκανε ευθεία αναφορά σε σχέσεις του κ. Δημητριάδη με πρόσωπα που συνδέονται με την εταιρία Intellexa. Ο κ. Δημητριάδης, πάντως, αρνήθηκε τις σχετικές κατηγορίες ενώ ερωτώμενος χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα παραπέμποντας στη δήλωση του κ. Δημητριάδη στην Εφημερίδα των Συντακτών

Κυβερνητικές πηγές: Δεν έχει σχέση η παραίτηση με την υπόθεση Predator

Από την άλλη πλευρά, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι «ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας» και προσθέτουν ότι «επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές».

«Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι “ηλεκτρικές καρέκλες” για αυτό και η παραμονή σε αυτές πχ στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο», σημειώνουν και ταυτόχρονα υπογραμμίζουν.

«Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».

Πηγή: ethnos.gr