Θεσσαλονίκη: Απορρίπτει βιασμό της 24χρονης η εισαγγελέας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 09:34

Θεσσαλονίκη: Απορρίπτει βιασμό της 24χρονης η εισαγγελέας

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην υπόθεση της καταγγελίας 24χρονης ότι υπέστη βιασμό από 27χρονο σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην υπόθεση της καταγγελίας 24χρονης ότι υπέστη βιασμό από 27χρονο σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εισαγγελέας πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την απαλλαγή του κατηγορουμένου.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας καταλήγει στο συμπέρασμα, μετά την αξιολόγηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στον δικαστικό φάκελο, ότι η καταγγελία της 24χρονης ήταν ψευδής και δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» που αποδίδεται στον κατηγορούμενο.

Θεωρεί την καταγγελία ψευδή και εισηγείται την απαλλαγή του 27χρονου.

Η εισαγγελέας, στην 60 σελίδων πρότασή της, δέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν προϊόν συναίνεσης και απορρίπτει όσα υποστηρίζει η 24χρονη, αναφέροντας ότι προέβη στην καταγγελία για δικούς της, προσωπικούς λόγους.

Πέραν των μαρτυρικών καταθέσεων, η εισαγγελέας επικαλείται, για να τεκμηριώσει την πρόταση απαλλαγής, το σύνολο των αποδεικτικών μέσων και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας, στα οποία δεν ανιχνεύθηκαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη.

Πλέον, η κρίση για την πορεία της υπόθεσης περνάει στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί με την έκδοση βουλεύματος εάν θα κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, οπότε ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ή όχι.

kathimerini.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ