Τραγωδία από έκρηξη οβίδας στο Διδυμότειχο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 14:56

Τραγωδία από έκρηξη οβίδας στο Διδυμότειχο

Σε τραγωδία κατέληξε η ημέρα βολής στο Διδυμότειχο. Ανθυπολοχαγός του ελληνικού στρατού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχασε τη ζωή του κατά τη διενέργεια άσκησης βολής. Επρόκειτο για πυροτεχνουργό του στρατού. To συμβάν σημειώθηκε μετά από προσπάθεια τριών πυροτεχνουργών να απενεργοποιήσουν μια χειροβομβίδα. Πολύ σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου ο αξιωματικός από τραυματισμό από έκρηξη οβίδας στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος της περιοχής Λαβάρων Έβρου και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την ίδια έκρηξη τραυματίστηκαν ένας ταγματάρχης και ένας υπαξιωματικός, πυροτεχνουργοί κι αυτοί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με ελαφρύτερα τραύματα.

Παρενέβη η Εισαγγελία του Στρατοδικείου, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.
Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού:

"Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 13 Μαρτίου 2013, στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος".

Πηγή: news.gr




00 inkefalonia general ad 300X250