Αγιον Όρος: Βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς οι δύο προσκυνητές - Τι είπαν στους διασώστες της ΕΜΑΚ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 18:51

Αγιον Όρος: Βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς οι δύο προσκυνητές - Τι είπαν στους διασώστες της ΕΜΑΚ

Σώοι εντοπίστηκαν πριν από λίγη ώρα από τους άνδρες της ΕΜΑΚ οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές που αγνοούνταν από το απόγευμα της Παρασκευής στο Άγιον Όρος.

Οι δύο προσκυνητές που είναι καλά στην υγεία τους, είπαν στους άνδρες της ΕΜΑΚ ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους παίρνοντας λάθος μονοπάτι.

Για τον εντοπισμό των δύο Ουκρανών στήθηκε από το πρωί του Σαββάτου μια γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητήςτου Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, οι δύο Ουκρανούς προσκυνητές, ήταν μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους, που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω.

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους» είπε ο κ. Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο. Το απόγευμα οι δύο Ουκρανοί εντοπίστηκαν σώοι, από άντρες της ΕΜΑΚ που έπαιρναν μέρος στις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσκυνητές είχαν πάρει λάθος μονοπάτι και δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν έγκαιρα με μέλη της ομάδας τους. Για καλή τους τύχη ο αίθριος καιρός των τελευταίων ώρων ήταν «σύμμαχος» τους και οι ίδιοι παρέμειναν ψύχραιμοι, χωρίς να ρισκάρουν τη ζωή τους.

Το θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους ξεκίνησε χθες το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Οκτωβρίου, όταν η ομάδα τους πήγε για πεζοπορία και ανάβαση στο όρος Αθως ενώ μαινόταν η κακοκαιρία «Μπάλλος». Όταν ξεκίνησαν την κατάβαση οι δύο, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στη συνέχεια, έμειναν πιο πίσω. Όταν οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν την απουσία τους επέστρεψαν για να τους βρουν δίχως όμως να τους εντοπίσουν.

Τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για τους δύο αγνοούμενους και στήθηκε επιχείριση εντοπισμού τους με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ. Οι προσπάθειες απέδωσαν το απόγευμα, όταν το θρίλερ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.