Δώρα Ζέμπερη: Ξανά στο εδώλιο ο δολοφόνος της

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 09:03

Δώρα Ζέμπερη: Ξανά στο εδώλιο ο δολοφόνος της

Eurokinissi

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 62χρονο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα

Ένα έγκλημα που συγκλόνισε για την αγριότητα του θα εξετάσει για δεύτερη φορά η Δικαιοσύνη. Η δολοφονία της άτυχης Δώρας Ζέμπερη από έναν 62χρονο θα απασχολήσει την Τετάρτη τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

14 μαχαιριές

Η  32χρονη είχε βρεθεί νεκρή στο Β’Νεκροταφείο Αθηνών στις 18 Οκτωβρίου του 2017 έχοντας δεχτεί 14 μαχαιριές. Λίγες ημέρες μετά οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις μαρτύρων έφτασαν στα ίχνη του 62χρονου.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 2 φορές ισόβια, σκότωσε τη Δώρα για να της αρπάξει την τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 62χρονο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, γι'αυτό άλλωστε και η τιμωρία του ήταν σκληρή.

Η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, πάντως, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο το έγκλημα να σχετίζεται με τις υποθέσεις που χειριζόταν η εφοριακός στην ΔΟΥ Πειραιά όπου εργαζόταν από το 2013 ως ελεγκτής. Και ο κατηγορούμενος όμως είχε υποστηρίξει αυτήν την εκδοχή, ανάμεσα σε άλλες, χωρίς όμως να πείσει.

ethnos.gr