Σπ. Σαμούρης: «Από “αμπελοφιλοσοφία” έχει “χορτάσει” η κοινωνία - Κάτι “προφήτες” της αντιπολίτευσης μας μιλάνε τώρα “κινέζικα” ”

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 09:31

Σπ. Σαμούρης: «Από “αμπελοφιλοσοφία” έχει “χορτάσει” η κοινωνία - Κάτι “προφήτες” της αντιπολίτευσης μας μιλάνε τώρα “κινέζικα” ”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης για το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου και τα σημεία τριβής με την αντιπολίτευση που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια του.

Αφού σχολίασε τα του κυκλοφοριακού στην πόλη του Αργοστολίου, ο κ.Σαμούρης σταχυολογώντας τα όσα έλαβαν χώρα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτήρισε ως σημεία πολέμου και όχι τριβής τις τοποθετήσεις κάποιων συμβούλων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

”Δεν είναι κάτι καινούργιο,(περί προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης») αυτά είχαν ήδη ξεκινήσει και απο ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι αυτοδιοικητικοί.

Κάτι προφήτες της αντιπολίτευσης μας μιλάνε κινέζικα τώρα. Πρέπει να μπουν στη θέση τους και πρέπει η κοινωνία να τα μαθαίνει και να εξοβελίζει όλους αυτούς τους τύπους που προσπαθούν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να κάνουν πολιτική.

Όσον αφορά την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, όταν ένας Δήμαρχος, ο κ. Πελετίδης στην Πάτρα χρησιμοποιεί στο έπακρον το πρόγραμμα ¨Αντώνης Τρίτσης” και δεν διαμαρτύρεται, δεν καταγγέλλει την Κυβέρνηση ,γιατί εδώ αντιδρούν;

Το ότι η Πάτρα είναι μεγαλύτερος Δήμος και έχει την δυνατότητα να ξεπληρώσει σε σχέση με το Αργοστόλι ,αυτό δε λέει κάτι. Και τα πολλά και τα λίγα είναι φέσια κατά την λογική τους, έλα όμως που δεν είναι φέσια, γιατί και τα προγράμματα του 'Πράσινου Ταμείου”, του “Φιλόδημου” και το “Αντώνης Τρίτσης” ήτανε όλα με δανειακές συμβάσεις και το κράτος με ΦΕΚ, ξεκαθαρίζει τον τρόπο που θα αποπληρωθούν.

Ως εκ τούτου όλες αυτές οι αθλιότητες που ελέχθησαν από ανθρώπους που λένε πως θέλουν να γίνουν άρχοντες της πόλης κ.λ.π, είναι να γελάς.

Ο κ. Ανουσάκης έχει βάλει σκοπό γιατί έτσι πιστεύει, ότι αν δεν ψηφίζει όλα αυτά ,θα πέσει η Δημοτική Αρχή και θα έρθει στα χέρια του και θα μας κάνει τον κυβερνήτη.

Αστειότητες και γελοιότητες ,όλοι σ αυτό τον τόπο έχουμε παρελθόν και κάποιοι θα έχουνε μέλλον, κάποιοι άλλοι δεν θα έχουνε.

Αυτά φέρνουνε οπισθοδρόμηση στον τόπο και αν έχει τέτοιο μυαλό να κυβερνήσει αν ποτέ κυβερνήσει που δεν το πιστεύω ούτε στα επόμενα 30χρόνια,νομίζω πως θα χει πρόβλημα η Κεφαλονιά κι ο Δήμος Αργοστολίου.

Εμείς εμπιστευόμαστε τους νόμους του Ελληνικού κράτους και στηριζόμαστε πάνω σ αυτά που λέει το Ελληνικό κράτος ,δεν ζούμε σε καμιά άναρχη κοινωνία, ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία και πιστεύουμε αυτά που ψηφίζονται και τους νόμους που ισχύουν για να λειτουργήσει το κράτος.

Όλα τα υπόλοιπα είναι της πλάκας, κακοήθειες και ηλιθιότητες.”

Όσον αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να βάλει τέλος στην παραβατικότητα, ο κ. Σαμούρης αναφέρθηκε στην καταγγελία γονέα που το παιδί του χτυπήθηκε απο Ρομά και σημείωσε: ”Δεν τα βάζουμε με τους Ρομά, τα βάζουμε με τους παραβατικούς, τα βάζουμε με αυτούς που στο μυαλό τους έχουν άλλου είδους σκέψεις. Δεν τους ανεχόμαστε θα τους καταπολεμήσουμε μέχρι εκεί που μπορούμε ως Αρχή.

Είμαστε σύμφωνοι οι περισσότεροι, ο κ. Παντελειός και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν την δική τους άποψη. Εκείνο που έχει σημασία και ουσία είναι ότι πρέπει-εγώ τα παιδιά τα θεωρώ παιδιά μου, προσπαθώ να τα προστατέψω αν μπορώ-να το κάνουμε όλοι αυτό.

Δεν είμαστε μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουμε μια καρέκλα και να λέμε στο μικρόφωνο.

Εγώ δεν τα λέω καλά στο μικρόφωνο, τα λέω καλά όμως στη ζωή.

Από αμπελοφιλοσοφία έχει χορτάσει η κοινωνία.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-860371239}