Σπαθής στον COSMOS 96,5: Τι λέει για την επιλογή συγκεκριμένων επιχειρήσεων για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 10:12

Σπαθής στον COSMOS 96,5: Τι λέει για την επιλογή συγκεκριμένων επιχειρήσεων για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και της ΔΕΥΑΚ  Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την συνεργασία με την Condor και την υπογραφή της σύμβασης αλλά και για θέματα που η ΔΕΥΑΚ καλείται να αντιμετωπίσει.

Ο κος Σπαθής αναφέρθηκε στην υπογραφή της σύμβασης με την Condor και τόνισε ότι με αυτή την υπογραφή υλοποιείται η υπόσχεση που έδωσε το Επιμελητήριο στην Τουριστική Επιτροπή και στον Δήμο. «Είναι μια σύμβαση με την οποία θα έρχονται από Φρανκφούρτη κατευθείαν στην Κεφαλονιά για 3 χρόνια, οι τουρίστες. Έχει κόστος οικονομικό. Το Επιμελητήριο έβαλε 10 χιλ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα το βάλει η Τουριστική Επιτροπή μαζί με τον Δήμο» σημείωσε ο κος Σπαθής και εξήγησε ότι το ποσό που θα καταβληθεί στην εταιρεία είναι για να είναι καλυμμένη εταιρεία, σε περίπτωση που ο κόσμος από Γερμανία δεν είναι αρκετός.

Ο πρόεδρος αναφερόμενος στα θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, με την επιλογή συγκεκριμένων επιχειρήσεων  για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, τόνισε ότι και την προηγούμενη φορά υπήρχαν προβλήματα και αν συνεχιστούν και στις επόμενες προσεγγίσεις θα  φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο. «Μπορεί ο τουριστικός πράκτορας (που κατευθύνει τους τουρίστες σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις) να μην είναι παράνομος, αλλά τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού» υπογράμμισε ο κος Σπαθής και έθεσε το εξής ερώτημα: «Δηλαδή, στο συγκεκριμένο μαγαζί, εκείνες τις ώρες δεν εξυπηρετούνται άλλοι πελάτες; Οπότε για ποια προστασία μιλάμε;».

Με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, ο κος Σπαθής έδωσε απάντηση στα δύο πολύ σοβαρά θέματα, της δυσοσμίας στην πόλη και της ποιότητας του νερού στον Πόρο. Απαντώντας σε όσα ακούγονται για την μυρωδιά στο Αργοστόλι κατήγγειλε ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι πετάνε κοπριά στους υπονόμους με αποτέλεσμα να διαχέεται η μυρωδιά. «Εμείς κάνουμε το καθαρισμό κανονικά με τους συνεργάτες μας. Αυτοί που κάνουν αυτές τις πράξεις θα πληρώσουν τον λογαριασμό» υπογράμμισε.

Στο θέμα του νερού του Πόρου, που τις τελευταίες μέρες έχει μια περίεργη- δυσάρεστη μυρωδιά εξήγησε ότι αυτό συνέβη μετά την φωτιά στην περιοχή λόγω του νερού που έπαιρνε η Πυροσβεστική. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Μετά την φωτιά και το νερό που έπαιρναν τα ελικόπτερα, από την λίμνη, ανακατεύτηκε ο βούρκος από τον πάτο της λίμνης και προκλήθηκε αυτό το θέμα. Έχουμε ελέγξει το νερό. Και έχουμε πάρει και δείγματα για έλεγχο και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα».
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ