Τραυλός: «Η 6η ΥΠΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα για το εμβολιαστικό κέντρο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 14:14

Τραυλός: «Η 6η ΥΠΕ δεν έκανε δεκτό το αίτημα για το εμβολιαστικό κέντρο»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5, εκφράζοντας την άποψή του σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στην Κεφαλονιά και τα πολλά διαθέσιμα ραντεβού.

Όπως ανέφερε ο κος Τραυλός η Κεφαλονιά πάει πάρα πολύ καλά στους εμβολιασμούς και επόμενο βήμα από την αντιπεριφέρεια θα είναι μια ενημερωτική καμπάνια για τον εμβολιασμό προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων στο νησί μας. Παράλληλα τόνισε ότι η Κεφαλονιά είναι και στην καλύτερη θέση αναφορικά με τα κρούσματα (αναλογικά με τον πληθυσμό).

Ο κος Τραυλός αναφέρθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο που επιχειρείται στον χώρο του ΤΕΙ  και επισήμανε ότι το αίτημα τους θα σταλεί στην Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, καθώς η 6η ΥΠΕ δεν το κάνει δεκτό. «Η 6η ΥΠΕ και ο κος Καρβέλης δεν έκαναν δεκτό το αίτημα για το εμβολιαστικό κέντρο και αποφασίσαμε να το στείλουμε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στις αποζημιώσεις τις οποίες πρέπει να λάβουν οι πληγέντες από την χαλαζόπτωση τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή κάναμε διάβημα στον ΕΛΓΑ και θα τεθεί το θέμα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις».

Για το θέμα της θαμνοκοπής ο κος Τραυλός απάντησε πως ετοιμάζεται εργολαβία από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, καθώς υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, και στην Κρανιά και σε άλλα φλέγοντα σημεία θα καθαριστούν τα χορτάρια άμεσα σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες, μέχρι να βγει το μεγάλο έργο των 290χιλ. ευρώ για την θαμνοκοπή.  Ευχάριστη ήταν η είδηση που έδωσε ο κος Τραυλός αναφορικά με την διαγράμμιση του δρόμου Πόρος Αργοστόλι, υπογραμμίζοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει.

Ο κος Τραυλός επισήμανε ότι τα Βεργώτεια 2021 διοργανώθηκαν και διεξήχθησαν  με απόλυτη επιτυχία και η αντιπεριφέρεια με την κα Σακοράφα (Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ) θα κάνουν ένα πρωτόκολλο συνεργασίας για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στα νησιά μας.