Κορωνοϊός - Κεφαλονιά : Που συγκεντρώνεται αυξημένο ιικό φορτίο - Δηλώσεις Σπαθή

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 11:37

Κορωνοϊός - Κεφαλονιά : Που συγκεντρώνεται αυξημένο ιικό φορτίο - Δηλώσεις Σπαθή

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας αναφορικά με το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Κεφαλονιά.

«Πήραμε δείγματα την προηγούμενη Τρίτη και από τους 4 βιολογικούς. Τα στείλαμε στην Αθήνα και είχαμε τα αποτελέσματα. Στο Αργοστόλι και στην Σκάλα ήταν κάτω από το όριο και δεν ανιχνεύτηκε κάτι. Στο Ληξούρι και στην Σάμη ήταν αρκετά ανεβασμένο όμως» ανέφερε ο κος Σπαθής και εξήγησε ότι όλη αυτή η διαδικασία παίζει τον ρόλο της στις αποφάσεις που παίρνονται από τον ΕΟΔΥ.

«Μίλησα με τους Δημάρχους και των τριών δήμων και τους ενημέρωσα. Ειδικά της Σάμης και του Ληξουρίου πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή» επισήμανε και ενημέρωσε ότι αύριο θα παρθεί εκ νέου δείγμα για ανάλυση. «Πρέπει όλοι να προσέχουμε και να είμαστε υπεύθυνοι» τόνισε.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κος Σπαθής υπογράμμισε ότι δεν έπρεπε να γίνει, την στιγμή που οι υποδομές υγείας στο νησί μας – αλλά και οι σχολικές υποδομές-  δεν είναι αυτές που θα έπρεπε. Τέλος ως πρόεδρος του επιμελητηρίου, ο καλεσμένος τόνισε ότι το εμπόριο λειτουργεί με το click in shop, δηλαδή με ραντεβού και ένα άτομο ανά 25 τ.μ.




00 inkefalonia general ad 300X250