Φόρτες στον COSMOS 96,5 : «Σε διατεταγμένη υπηρεσία η κα Μοθωναίου»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 09:34

Φόρτες στον COSMOS 96,5 : «Σε διατεταγμένη υπηρεσία η κα Μοθωναίου»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Για την επόμενη Μέρα» Μάκης Φόρτες φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την ανακοίνωση της κας Κατερίνας Μοθωναίου, σχετικά με τις εξελίξεις στο νέο διαβαθμιδικό ΦοΔΣΑ.

Ο κος Φόρτες αρχικά εξήγησε ότι η κα Μοθωναίου είναι Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και θεμάτων Πολιτισμού αλλά και απλό μέλος του ΦΟΔΣΑ και αναρωτήθηκε με ποια από τις δύο ιδιότητες της καταγγέλλει την Κεφαλονιά για κακοδιαχείριση στο θέμα των απορριμμάτων. «Πως η κα Μοθωναίου μας κουνάει το δάχτυλο, όταν την ίδια στιγμή τον νησί της η Ζάκυνθος έχει δεχθεί πρόστιμο για την κατάσταση με τα σκουπίδια;» αναρωτήθηκε ο κος Φόρτες, επισημαίνοντας ότι όλα όσα λέει είναι επιτηδευμένα και τα λέει ευρισκόμενη σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Αναφέρθηκε, παράλληλα πολλές φορές, στο γεγονός ότι επιχειρείται από την περιφέρεια η «υφαρπαγή» της περιουσίας των Κεφαλλήνων, την στιγμή που ο νέος ΦΟΔΣΑ δεν είναι καν νόμιμος. «Ο νόμος λέει ότι κάθε περιφερειακή ενότητα πρέπει να εκπροσωπείται έστω από ένα άτομο. “Φάγανε” τον Λευκαδίτη και βάλανε στην θέση του άλλον έναν Κερκυραίο» υπογράμμισε. Ο κος Φόρτες μάλιστα ανέφερε ότι έχει στείλει έγγραφο στον αρμόδιο υπουργό, αναφορικά με την νομιμότητα σύστασης του νέου φορέα, με τον υπουργό να αποστέλλει στην περιφέρεια έγγραφο να εφαρμοστεί ο νόμος.

Τέλος, απηύθυνε ερωτήσεις στην Περιφερειάρχη, αν μετά την σύσταση του νέου φορέα, μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα αυξηθούν τα τέλη προς τους πολίτες και ότι δεν θα έρθουν σκουπίδια από άλλες περιοχές. Επίσης, τόνισε ότι δεν έχει πρόβλημα το να γίνουν πράγματα στην Παλλοστή, αλλά να γίνουν από τον Δήμο και όχι από την Περιφέρεια.

Ο κος Φόρτες επιπρόσθετα θέλησε να ξεκαθαρίσει, σε όλους όσοι τον κατηγορούν ότι συνεργάζεται με την Δημοτική Αρχή, ότι για το καλό του τόπου του πρέπει να υπάρχει συνεργασία και όχι αντιπολίτευση.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250