Αργύρης Γαβριελάτος: «Πραξικοπηματικo, να δημοπρατήσει η ΔΙΑΔΥΜΑ, έργο του Δήμου Αργοστολίου»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 15:02

Αργύρης Γαβριελάτος: «Πραξικοπηματικo, να δημοπρατήσει η ΔΙΑΔΥΜΑ, έργο του Δήμου Αργοστολίου»

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τις εξελίξεις στον ΦΟΔΣΑ αλλά και το νέο μηχάνημα- τεμαχιστή  που απέκτησε ο δήμος.

Ο κος Γαβριελάτος θέλησε να αναφερθεί πρώτα στο νέο μηχάνημα που απέκτησε ο δήμος, το οποίο αποκάλεσε τεμαχιστή και έδωσε αρκετές πληροφορίες. «Στο οικόπεδο της ΕΔΑΚΙ στην Κρανιά, μετά από συζήτηση που είχαμε με τον δήμο τοποθετήσαμε το μηχάνημα, το οποίο μετατρέπει σε πολύ μικρά κομμάτια, κλαδιά, δέντρα και οτιδήποτε ξύλινο. Εκτός από σίδερο. Αυτά μετατρέπονται σε λίπασμα» εξήγησε ο πρόεδρος  και επισήμανε ότι αν κάποιος θέλει και έχει την δυνατότητα να μεταφέρει μόνος του κλαδιά ή ξύλινα αντικείμενα στο μηχάνημα, μπορεί να το κάνει, καθώς πάντα υπάρχει κάποιος υπεύθυνος στο σημείο.

Ο κος Γαβριελάτος δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, ότι υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να πετάνε τα σκουπίδια τους σε σημεία που δεν θα έπρεπε τονίζοντας ότι: «Υπάρχουν ανακοινώσεις, ότι ο δήμος θα περνάει από διάφορα σημεία και θα μαζεύει τα σκουπίδια, σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Ο κόσμος πάει και παρατάει τα αντικείμενα του 15 μέρες νωρίτερα. Αν όμως συλληφθεί κάποιος και του επιβληθεί και πρόστιμο, θα του φταίνε οι άλλοι».

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ αναφέρθηκε και στο πολύ σοβαρό θέμα του ΦΟΔΣΑ, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως «μια μπερδεμένη κατάσταση που επικρατεί από τον Ιανουάριο». Επισήμανε δε, ότι πλέον δεν γνωρίζουν τι είναι νόμιμο και τι παράνομο. «Υπάρχει πρόβλημα με την “ολοκληρωμένη διαχείριση”, που πλέον θέλει να την πάρει η ΔΙΑΔΥΜΑ. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, έφτιαξαν τις μελέτες εγκαίρως και έρχεται η περιφέρεια με πραξικοπηματική πράξη  να πάρει την δημοπράτηση από τον Δήμο» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κου Γαβριελάτου, ο οποίος μάλιστα  υπογράμμισε ότι ηθικά και πρακτικά δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άψογη συνεργασία που είχε με τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της ΕΔΑΚΙ Νίκο Παπαδάτο, αλλά και στην άριστη συνεργασία που διαφαίνεται ότι θα έχει με τον νυν αντιπρόεδρο Σπύρο Πεφάνη, αφού τον χαρακτήρισε γνώστη της αυτοδιοίκησης, τίμιο και ειλικρινή.
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ