Θεόφιλος: “Το πολιτικό ερώτημα είναι Μουσείο ή Δημαρχείο; Και σε αυτό η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι μαζί μας”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 13:01

Θεόφιλος: “Το πολιτικό ερώτημα είναι Μουσείο ή Δημαρχείο; Και σε αυτό η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι μαζί μας”

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στον Ionian Galaxy στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο, για ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και για την ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την δημιουργία Μουσείου “Γεράσιμου Σκλάβου” στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Κεφαλονιάς.

Αναφορικά με το Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου τόνισε: Εχουμε δύο πολιτικές απόψεις. Η μία είναι το κτίριο να είναι Δημαρχείο, με γραφείο δημάρχου και με κόκκινες μοκέτες και υπάρχει και η άλλη άποψη, η δική μας, που δεν την κρύψαμε να γίνει χώρος πολιτισμού και να αποδοθεί στους δημότες. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με την οικογένεια του μεγάλου καλλιτέχνη, εικαστικού και γλύπτη Γεράσιμου Σκλάβου, ώστε να γίνουν όλες οι διαδικασίες και το κτίριο να γίνει Μουσείο. Σε ό,τι αφορά τα 30 χρόνια, η οικογένεια το θέτει διότι φοβάται ότι ίσως έρθει κάποια νέα δημοτική αρχή στο μέλλον και πάρει τα γλυπτά και τα πάει σε κάποια αποθήκη και αυτό ξαναγίνει δημαρχείο. Εμείς δεν ερχόμαστε τώρα να αιφνιδιάσουμε και μέχρι τώρα ο κ. Ανουσάκης μας κατηγορούσε ότι δεν κάνουμε τίποτε, δεν το χρησιμοποιούμε και τώρα που το καταφέρνουμε πάλι μας κατηγορούν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην παράταξη του κ. Παντελειού που στήριξε αυτή την προσπάθεια από την αρχή και μαζί θα την υλοποιήσουμε. Το πολιτικό ερώτημα που μπαίνει είναι: Θέλετε να γίνει Μουσείο ή θέλετε να γίνει Δημαρχείο; Στο ερώτημα αυτό η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, αν κρίνω και από τις αντιδράσεις είναι μαζί μας, διότι λείπουν χώροι πολιτισμού από το νησί και το ιστορικό κέντρο του Αργοστολίου. Εκεί που είναι τώρα το Δημαρχείο, μιά χαρά βολεύομαι και έχουνε δεχθεί πολλούς επίσημους χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Για την προοπτική νέου Δημαρχείου στο Ασπρόχωμα: Υπάρχει μία προμελέτη που κοιτάμε με τις Υπηρεσίες να την επικαιροποιήσουμε και να προχωρήσει ώστε να γίνει ένα σύγχρονο Δημαρχείο με πάρκινγκ και χώρο και για το δημοτικό συμβούλιο αλλά και για τις υπηρεσίες. Αυτό όμως θα έρθει αργότερα, κυρίαρχο για μας τώρα είναι το Μουσείο. Αυτό πρέπει να μας ενώσει, η πολύτιμη συλλογή του Γεράσιμου Σκλάβου, πρέπει να μας ενώνει. Το κτήριο αυτό αποκτά χρήση και στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο.

Για την απόφαση του νέου ΦόΔΣΑ: Εμείς θεωρούμε οτι αυτό που έγινε ήταν πραξικοπηματικό. Μία μελέτη που βγήκε από τον Δήμο Αργοστολίου και είχε υποβληθεί στο Υπουργείο, έπρεπε να την δημοπρατήσει ο Δήμος Αργοστολίου… δεν έχει ξαναγίνει να πάρουν μελέτη από μία Τεχνική Υπηρεσία και να την δημοπρατήσουν άλλοι… Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτή την πράξη και γι΄αυτό και αντιδρούμε…

Για τον Κορονοιό: Οι μέρες είναι δύσκολες, δεν καταφέρνουμε να ελέγξουμε τα κρούσματα, πρέπει να γίνουμε πιο σοβαροί και να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Και ο Δήμος υπολειτουργεί. Η κατάσταση είναι ανησυχητική. Προσπαθούμε όμως ο Δήμος να μείνει όρθιος. Θα κάνουμε την προσπάθεια και όλοι μαζί ενωμένοι να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα. 

{https://soundcloud.com/user-46829938/o-4}

 




00 inkefalonia general ad 300X250