Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για τις Ανεμογεννήτριες και τις ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 14:43

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για τις Ανεμογεννήτριες και τις ΑΠΕ

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, ήρθε απο την Λαϊκή Συσπείρωση, θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τις ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Σάμης.

Μετά από συζήτηση πέρασε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα που διάβασε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσιλιμιδός.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

  • Οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ και ειδικά οι ανεμογεννήτριες είναι επιθυμητές μορφές παραγωγής ενέργειας και αναγκαίες λόγω των κατακλυσμιαίων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
  • Είναι αναγκαίο να ελεγχθούν εάν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι που έχουν εγκριθεί στις εγκατεστημένες μονάδες και να επιβληθεί η τήρηση τους με τα απαραίτητα πρόστιμα όπου έχουν παραβιαστεί.
  • Να επανεξεταστεί η φέρουσα ικανότητα των διαφόρων περιοχών που έχουν χωροθετηθεί για εγκατάσταση ανεμογεννητριών καθώς και η αυστηροποίηση των περιβαλλοντικών όρων και συνοδών έργων.
  • Να περιέλθει η αρμοδιότητα της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων στους ΟΤΑ που γίνεται η εγκατάσταση αντί της ισχύουσας σήμερα απλής γνωμοδότησης.
  • Καταδικάζουμε κάθε μορφή αστυνομοκρατίας και παρουσίας δυνάμεων καταστολής στο νησί μας για την αντιμετώπιση των όποιων αντιδράσεων.



00 inkefalonia general ad 300X250