Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρος Παρίσης σε συναντήσεις στην Αθήνα για την υποστήριξη των νησιών μας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 14:00

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρος Παρίσης σε συναντήσεις στην Αθήνα για την υποστήριξη των νησιών μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρος Παρίσης σε συναντήσεις στην Αθήνα για την υποστήριξη των νησιών μας.

Ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ, στηρίζει από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες των Δήμων των Ιονίων Νήσων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  που δημιούργησε η πρωτοφανής κακοκαιρία η οποία έπληξε τα νησιά μας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ είχε συνεχή επικοινωνία με τους Δημάρχους των Ιονίων Νήσων για ενημέρωση και υποστήριξη και παράλληλα επισκέφθηκε τις περιοχές που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Στη συνέχεια, μετέβη στην Αθήνα για σημαντικές επαφές και συναντήσεις με κεντρικούς φορείς και τα Υπουργεία και για να ζητήσει τη άμεση συνδρομή και την υποστήριξη των νησιών μας.

Ο κ.Παρίσης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Θόδωρο Λιβάνιο. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τα αιτήματα των Δήμων για άμεση χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί. Επίσης, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης σημαντικών έργων ώστε να μην επαναληφθούν οι καταστροφές.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρος Παρίσης, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Μάκη Βορίδη, τον οποίο ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις καταστροφές που έχουν γίνει. Ζήτησε τη στήριξη του Υπουργείου, την αποζημίωση των αγροτών που έχουν πληγεί και την υποστήριξη του για την έγκριση χρηματοδοτήσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Από το Γραφείο Τύπου