Θεόφιλος:«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε την πόλη μας όπως ήταν πριν. Οσοι ιδιώτες έχουν πάθει ζημιές, να κάνουν έγκαιρα τις δηλώσεις για να αποζημιωθούν"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 10:10

Θεόφιλος:«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε την πόλη μας όπως ήταν πριν. Οσοι ιδιώτες έχουν πάθει ζημιές, να κάνουν έγκαιρα τις δηλώσεις για να αποζημιωθούν"

 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε στην εκπομπή του Ionian Galaxy και στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο για την επόμενη μέρα από το καταστροφικό πέρασμα του Κυκλώνα από το νησί

«Από το Σάββατο το πρωί ο δήμος λειτουργεί κανονικά και είναι έξω και οι εργαζόμενοι και τα συνεργεία για να αποκαταστήσουμε και το οδικό δίκτυο για να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Έχουμε πιέσει την ΔΕΗ μετά την σύσκεψη με τον Χαρδαλιά να αποκαταστήσει τις βλάβες. Και από την ΔΕΗ μας ενημερώνουν ότι επειδή εχουμε πολλές ζημιές, θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Όπου υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης, έχει να κάνει με το ηλεκτρικό ρεύμα" ήταν τα λόγια του και συνέχισε: "Πλέον μετά τα όσα συνέβησαν θα μας δώσουν χρήματα και θα μπορέσουμε να στήσουμε μηχανισμό για να μην υπάρχει πρόβλημα πάνω σε αυτό.

Το 1 εκατομμύριο ευρώ που θα έρθει άμεσα, είναι από Υπουργείο Υποδομών για το οδικό δίκτυο και την προσβασιμότητα που έχει προκύψει. Αυτά είναι σαν μία ρώτη χρηματοδότηση, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς και όταν συναντηθούμε ξανά και θα έχουμε κάνει αναλυτική καταγραφή θα δοθούν και άλλα χρήματα. Θα προκαλέσουμε συνάντηση για να ζητήσουμε επιπλέον χρηματοδότηση. Είναι πολλές οι καταστροφές, αλλά είμαστε χαρούμενοι που δεν είχαμε θύματα".

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε την πόλη μας όπως ήταν πριν. Οσοι έχουν πάθει καταστροφές να έρθουν να κάνουν δηλώσεις στον Δήμο για να αποζημιωθούν. Πρέπει να γίνουν γρήγορα οι αιτήσεις, ώστε να εξασφαλιστούν τα χρήματα».

Όσον αφορά τις καταστροφές στο νεκροταφείο Αργοστολίου είπε ότι ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες που είναι απαραίτητες και θα προκύψουν από την καταγραφή της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τις εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν μέγιστο έργο τονίζοντας πως «είμαστε τυχεροί διότι διαθέτουμε από τις καλύτερες εθελοντικές ομάδας στη χώρα».

Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του:

{https://soundcloud.com/user-46829938/5ejozmqogg9e}




00 inkefalonia general ad 300X250