Διονύσης Στανίτσας στον Inkefalonia 103,9: “Κάποιοι με τις ανυπόστατες φήμες που διαδίδουν κάνουν κακό στο ίδιο τους το νησί” (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 11:32

Διονύσης Στανίτσας στον Inkefalonia 103,9: “Κάποιοι με τις ανυπόστατες φήμες που διαδίδουν κάνουν κακό στο ίδιο τους το νησί” (Ηχητικό)

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου για τα ζητήματα της Ιθάκης.

Μίλησε για το πρώτο κρούσμα Κορονοϊού που εντοπίστηκε στο νησί του, για τις φήμες που μόνο προβλήματα δημιουργούν στο ίδιο το νησί, στην πορεία του τουρισμού, στις ανώνυμες καταγγελίες, στους βανδαλισμούς δημόσιων κτηρίων στο νησί, αλλά και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που όπως εκτίμησε δεν αποκλείεται να πάρει παράταση και πέρα από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Στανίτσας μιλώντας για το πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στο νησί, αναφέρθηκε σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, ενώ τόνισε για τις φήμες που λένε ότι υπάρχουν κρούσματα που δεν ανακοινώνονται ότι: ¨Οι φήμες είναι φήμες και διαψεύονται απο τα πραγματικά γεγονότα. Κάποιοι όμως με τις ανυπόστατες φήμες που διαδίδουν, κάνουν κακό στο ίδιο τους το νησί και στην ψυχολογία των κατοίκων”.

Επεσήμανε δεν πως πρέπει επιτέλους να σταματήσει το… γαϊτανάκι των ανώνυμων καταγγελιών και όποιος θέλει να καταγγείλει κάτι ή κάποιον να το κάνει επώνυμα.

Αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Δήμαρχο Αργοστολίου και πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Θεόφιλο Μιχαλάτο σε ζητήματα που αφορούν την Ιθάκη και τα λιμάνια της, αναφερόμενος αναλυτικά στο "έργο του λιμανιού του Πίσω Αετού που είναι σε καλό δρόμο και το οποίο τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί, αλλά και το έργο που προχωράει με το Λιμενικό ταμείο μετά τα πίλαρς, για τις βελτιώσεις στην προβλήτα προσέγγισης των πλοίων στο λιμάνι στο Βαθύ, ενώ το Λιμενικό Ταμείο έχει ολοκληρώσει την μελέτη που αφορά τις παράνομες κατασκευές με πέργκολες στο Βαθύ, ώστε να γίνει ενιαία κατασκευή. Είναι πάρα πολλά πράγματα στον δρόμο που τρέχουν" ήταν τα λόγια του. 

"Αυτή την στιγμή είναι πάρα πολλά τα θεματα που πρέπει να διαχειριστούμε λόγω Κορονοϊού και ο κόσμος πρέπει να κάνει και λίγο υπομονή όσον αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα που πρέπει παράλληλα να τρέξουμε" ήταν τα λόγια 

Οσον αφορά την τουριστική κίνηση του Αυγούστου ο Δήμαρχος Ιθάκης δήλωσε πως το νησί του τον Αύγουστο, πήγε πολύ καλά, είχε σχεδόν 100% πληρότητα, όμως οι επαγγελματίες του τουρισμού, το μόνο που κατάφεραν ήταν τουλάχιστον να βγάλουν τα σπασμένα από τους προηγούμενους μήνες. Σεπτέμβιος θεωρώ ότι θα συνεχίσει καλά, όσον αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό, ωστόσο και πάλι δεν θα έχει καμία σχέση με τα πρηγούμενα χρόνια”.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του:

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-965206829}

 




00 inkefalonia general ad 300X250