Θεόφιλος για Πλατύ : “Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιά στη νέα Δημοτική Αρχή”

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 13:14

Θεόφιλος για Πλατύ : “Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιά  στη νέα Δημοτική Αρχή”

Στον Δημήτρη Αλοϊζο και τον COSMOS 96,5 μίλησε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Για την καθυστέρηση λειτουργίας της καντίνας στον Πλατύ γιαλού.

Σχετικά με την σημαντική καθυστέρηση στη λειτουργία της καντίνας ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιά στη νέα Δημοτική Αρχή.

«Ο Δήμος έκανε διαγωνισμό, ο οποίος τελείωσε στις 25 Ιουνίου. Είμαστε υποχρεωμένοι ο διαγωνισμός να γίνεται μαζί με το Γηροκομείο» υποστήριξε και πρόσθεσε δεικτικά :

«Υπήρξε κάποιος όμως ο οποίος για να βλάψει τη Δημοτική Αρχή έκανε προσφυγή υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του μοναδικού αναδόχου για το Γηροκομείο (δεν υπήρχε ανάδοχος για την καντίνα) ήταν αιρετός σε τοπικό συμβούλιο , ιδιότητα που είχε εδώ και τέσσερα χρόνια» (!).

Ο κ. Μιχαλάτος άφησε αιχμές τονίζοντας ότι οι προμηθευτές που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια φέτος δεν έδειξαν ενδιαφέρον , ενώ τα προηγούμενα χρόνια όπου υπήρχε ενδιαφέρον από τρεις και τέσσερες συμμετέχοντες στο διαγωνισμό , κανείς δεν έκανε προσφυγή για να αναδείξει το «κώλυμα».

«Φέτος έκαναν προσφυγή στην αποκεντρωμένη που τελικά δεν τους δικαίωσε , όμως κατάφεραν να μη λειτουργήσει η καντίνα και να έχουμε ανάδοχο παραμονή της Παναγίας, ώστε να μπορούν να διαμαρτύρονται ότι η παραλία είναι κλειστή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος επισήμανε ότι «Ο Πολίτης δεν θέλει να ξέρει τι παιχνίδια παίζονται αλλά να πιεί τον καφέ του. Και ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση τονίζοντας ότι την επόμενη χρονιά θα έχει προβλεφθεί και η δράση των.. κακοπροαίρετων.

Για το κυκλοφοριακό :

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι η μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί θα επιλύσει πολλά από τα προβλήματα κυκλοφορίας στο Αργοστόλι, όμως δεν προχώρησε η κατάθεσή λόγω των έκτακτων εξελίξεων από τον COVID-19 και τη δραματική μείωση της κίνησης.

Υποστήριξε ότι μετά το καλοκαίρι θα ακολουθήσει εκτεταμένη  διαβούλευση με τους φορείς, τα πρακτορεία και τους επαγγελματίες ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή των αλλαγών από την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Παράλληλα υπενθύμισε την υποβολή αιτήματος στην ΕΤΑΔ για την κατεδάφιση του κτηρίου της Αστυνομίας και τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης αλλά και στη διοίκηση του Νοσοκομείου για τη δημιουργία ακόμη ενός πάρκινγκ στο χώρο πάνω από την πλατεία.

Τόνισε δε για το Νοσοκομείο ότι η προηγούμενη Διοίκηση είχε δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα, ενώ η σημερινή είχε διαφορετικές προτεραιότητες λόγω του covid , αλλά εξέφρασε την εκτίμησή του ότι θα υπάρξει θετική στάση.

Οκ . Μιχαλάτος τόνισε ότι μόλις απομακρυνθούν από τον εργολάβο τα μπάζα από το λιμάνι θα ανοιχθεί ακόμη ένας χώρος εντός του Λιμένα για στάθμευση.

Για την δραστήρια τεχνική υπηρεσία

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην δραστηριότητα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αργοστολίου η οποία έχει καταφέρει να συντάξει μελέτες ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση των οποίων αναζητείται χρηματοδότηση.

Ο κ. Μιχαλάτος υποστήριξε ότι η υπηρεσία δουλεύει αθόρυβα παράγοντας μελέτες που έχει ανάγκη ο Δήμος, ενώ τόνισε ότι αναμένει από την Περιφέρεια την εξεύρεση πόρων από το τρέχων ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται στις 31/12.

Επισήμανε ότι έχει κάνει συναντήσεις με τη διαχειριστική αρχή στην Κέρκυρα ενώ ζήτησε και από την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα να υπάρχει θετική έκβαση.

Απαντώντας σε ερώτημα για τους 25 δρόμους που θα ασφαλτοστρωθούν προσεχώς , τόνισε ότι η εκπόνηση της μελέτης έγινε από την ίδια την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και δεν δαπανήθηκαν χρήματα σε εξωτερική ανάθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο αναμένεται η έγκριση και η χρηματοδότησή της μετά τις διακοπές του Αυγούστου.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Βουλευτή Παναγή Καππάτο για την μεγάλη συμβολή του στην επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του έργου.

Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε στις Αρχές Αυγούστου με ταυτόχρονο ξήλωμα της ασφάλτου και ρίψης νέας, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση.

Για το λιμάνι του Πόρου

Για τον ανασχεδιασμό  του λιμανιού του Πόρου, υποστήριξε ότι εντός του Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η χάραξη αιγιαλού – παραλίας στην περιοχή και εκτίμησε ότι σε διάστημα ενός χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί το master plan του λιμανιού το οποίο δεν υπήρχε.

Η δημιουργία master plan θα ανοίξει το δρόμο για την κατασκευή αγκυροβολίου αλλά και κεντρικού κτιρίου εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Αρχιτέκτονα Παναγιώτη Κουρκουμέλη ο οποίος αφιλοκερδώς μελέτησε και σχεδίασε πρόταση για τη δημιουργία του νέου λιμανιού με σύγχρονες υποδομές.

«Σήμερα υπάρχουν νέοι της προσφοράς, οι οποίοι είναι η ελπίδα από την επόμενη γενιά που θα τρέξει την Κεφαλονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει να δίνεται ρόλος και χώρος στα νέα παιδιά.

Τέλος πρόσθεσε ότι υπάρχει ήδη ανάδοχος για την πλωτή προβλήτα στον Πόρο και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση.

Για το νέο Πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Μαρκόπουλο

Σχολιάζοντας τη δημιουργία του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου τόνισε ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα και ο Δήμος Αργοστολίου ανταποκρίθηκε γρήγορα ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότερη διαχείριση των πυρκαγιών σε μια περιοχή που έχει πληγεί σημαντικά.

Για ναυαγοσώστες

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε ότι λόγω των εξελίξεων με τον COVID, βγήκε στον αέρα η μελέτη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη με την ημερομηνία να μετατίθεται για την 1η Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου υπογράμμισε ότι δεν υπήρχαν ανάδοχοι μέσω διαγωνισμών, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων που τίθενται.

«Φτάσαμε να προσπαθούμε να πείσουμε κάποιον να αναλάβει», ανέφερε.

{}

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΣΗ