Θεόφιλος για συνάντηση με Παπαστεργίου - Μιλήσαμε δυο ώρες και μετά φωτογραφηθήκαμε όλοι μαζί έξω

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 11:32

Θεόφιλος για συνάντηση με Παπαστεργίου - Μιλήσαμε δυο ώρες και μετά φωτογραφηθήκαμε όλοι μαζί έξω

Στον  COSMOS 96,5 μίλησε χθες ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος είναι λάτρης της Κεφαλονιάς και τις προηγούμενες ημέρες παραθέριζε στο νησί μας.

Οι δυο άνδρες οι οποίοι διατηρούν πολύ καλές προσωπικές σχέσεις, αντήλλαξαν απόψεις γύρω από τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Δήμαρχο Αργοστολίου να υπογραμμίζει τα προβλήματα που παραμένουν μετά τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.

Ο  Δήμαρχος υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τον ενημέρωσε διεξοδικά για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που θα εξασφαλίσει στους Δήμους αλλά και για τον νέο κώδικα των Δήμων που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα η Κυβέρνηση.

Ο κ. Μιχαλάτος υπογράμμισε ότι θεωρεί τον Δήμο Τρικκαίων «Δήμο – πρότυπο» τονίζοντας ότι επιδιώκει τη συνεργασία για την άντληση τεχνογνωσίας για τη βελτίωση της ζωής των Δημοτών της Κεφαλονιάς.

«Αφού ανταλλάξαμε απόψεις , βγήκαμε έξω να φωτογραφηθούμε όλοι μαζί» τόνισε ο Δήμαρχος Αργοστολίου καθώς στην αναμνηστική φωτογραφία συμμετείχαν αρκετοί εκπρόσωποι από τον Δήμο.

«Είναι απόφαση μας το κτίριο της τράπεζας της Ελλάδας να χρησιμοποιηθεί για τον λόγο που αγοράστηκε, τον Πολιτισμό» υπογράμμισε και πρόσθεσε «Υπερασπίζομαι την επιλογή μου το γραφείο του Δημάρχου να είναι στο χώρο που ήταν παλιά ο Δήμος Αργοστολίου και σας πληροφορώ ότι είναι πολύ καλός ο χώρος»

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη του σε όλους αυτούς που με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για ανύπαρκτα ζητήματα , και τόνισε ότι πέφτουν για ακόμη μια φορά στο κενό οι προσπάθειες να βλάψουν τη Δημοτική Αρχή.

«Ο κόσμος έχει γνώσει και ξέρει να κρίνει» τόνισε σχετικά.

Για το χρόνο ασφαλτόστρωσης στο Αργοστόλι

Σχετικά με τις αντιδράσεις για το γεγονός ότι μέρος του οδικού δικτύου του Αργοστολίου ασφαλτοστρώθηκε εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου τόνισε ότι υπήρξε μια ολιγοήμερη ταλαιπωρία των οδηγών  , αλλά το αποτέλεσμα από τον ανάδοχο Γιάννη Μαρούλη είναι πολύ καλής ποιότητας και υπογράμμισε ότι τα έργα δεν πρέπει να παίρνουν παρατάσεις.

«Όταν ένα έργο εκτελείται σωστά και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, αυτό είναι θετικό τόσο για τον εργολάβο, όσο και για το Δήμο και τους Δημότες» ανέφερε και πρόσθεσε «Ο σχεδιασμός δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα λόγω κορωνοϊού , η ταλαιπωρία πέρασε , δεν είχαμε ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης

Για την ασφαλτόστρωση 25 δρόμων με τη σφραγίδα της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου.

Σχολιάζοντας το μεγάλο έργο που θα αλλάξει θεαματικά το οδικό δικτύου του Αργοστολίου και γίνεται 100 % με τη σφραγίδα της δικής του Δημοτικής Αρχής τόνισε ότι η μελέτη έχει ήδη υποβληθεί στο Υπουργείου και αναμένεται η ένταξη χρηματοδότησης της , ώστε η πίσσα να πέσει τον ερχόμενο χειμώνα.

Για την παραχώρηση επιπρόσθετου χώρου σε καταστήματα της παραλιακής

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι για το θέμα έχει πάρει μια απόφαση το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο , ότι στο κομμάτι από το πρώην ROCK CAFFE μέχρι το Λιμεναρχείο φέτος δεν θα δοθούν τραπεζοκαθίσματα και το θέμα θα επανεξεταστεί το χειμώνα για την επόμενη περίοδο.

«Υπάρχει μια απόφαση του Λιμενικού ταμείου ,  η οποία δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει» και πρόσθεσε ότι  ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο πρέπει να στηρίζουν τους καταστηματάρχες , αλλά και τους Δημότες γιατί έχουν και αυτοί (σσ οι Δημότες) δικαιώματα.

Για την προετοιμασία νέων έργων

Τέλος ο Δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος δεν σταματά να σχεδιάζει , να εκπονεί μελέτες , να προγραμματίζει και να ετοιμάζεται ώστε σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θα ανακοινωθούν να καταθέτει προτάσεις προς ένταξη.




00 inkefalonia general ad 300X250