«Να μην πληρώνουν το νερό όσων εκμεταλλεύονται τις παραλίες τα φτωχά νοικοκυριά»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 09:29

«Να μην πληρώνουν το νερό όσων εκμεταλλεύονται τις παραλίες τα φτωχά νοικοκυριά»

Απάντηση Μιχαλάτου για τη νέα πολιτική της ΔΕΥΑΚ στις παραλίες

Απαντήσεις σε σχέση με την τοποθέτηση ρολογιών για χρέωση του νερού στους ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τις παραλίες της Κεφαλονιάς , έδωσε ο Δήμαρχος Αργοστολίου  Θεόφιλος Μιχαλάτος στην πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη  στον Σάκη Βούτο.

Αρχικά υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην ΔΕΥΑΚ , την οποία υιοθετεί και ίδιος και πρόσθεσε επί του θέματος : «Το νερό για να το αντλήσουμε έχει ένα κόστος, το οποίο επιβαρύνονται όλοι οι καταναλωτές.

Παράλληλα διερωτήθηκε :

«Αν είμαι εκμεταλλευτής παραλίας, είναι σωστό να υπάρχει δωρεάν νερό και το αυτό να χύνεται χωρίς οικονομία και να το πληρώνει μια γριούλα στα Αργύνια, το Καπανδρίτι η το Ξενόπουλο ;

Επιπρόσθετα τόνισε :

«Θεωρώ ότι αυτοί που κάνουν χρήση του νερού πρέπει να επιβαρύνονται.  Άλλωστε, το γράφει και το συμφωνητικό σε όσους έχουν παραχωρηθεί καντίνες ή ομπρέλες ότι η υποχρέωση καταβολής του νερού είναι δική τους».

Ο κ. Μιχαλάτος υποστήριξε ότι για πρώτη φορά μπαίνει τάξη και κανόνες για όσους εκμεταλλεύονται τις παραλίες γιατί έως τώρα επιβαρύνονταν μόνο οι Δημότες.

Επίσης είπε ότι ο Δήμος δεν έκλεισε τα ντουζ στις παραλίες που δεν υπάρχει ιδιώτης και έκανε αναφορά σε περιστατικά κατασπατάλησης του νερού όπου αυτό χύνονταν για ώρες ή έμεναν οι βρύσες όλη τη νύχτα ανοιχτές.

Τέλος ανέφερε ότι κάθε χρόνο υπήρχε κόστος νερού 100.000 ευρώ τα οποία πλήρωναν οι Δημότες γιατί δεν υπήρχε σωστή οργάνωση.




00 inkefalonia general ad 300X250