Ο Θ. Μιχαλάτος για το «θόρυβο» με την απευθείας ανάθεση στον Πλατύ : Από τον Ιούνιο έχει παραιτηθεί η κα Τζάκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 21:33

Ο Θ. Μιχαλάτος για το «θόρυβο» με την απευθείας ανάθεση στον Πλατύ : Από τον Ιούνιο έχει παραιτηθεί η κα Τζάκη

Απαντήσεις γύρω από τον θόρυβο που ξέσπασε από μερίδα πολύ συγκεκριμένων ΜΜΕ γύρω από την απευθείας ανάθεση της παραλίας του πλατύ γυαλού στην κα Ειρήνη Τζάκη έδωσε ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτος, μιλώντας στον Ρ/Σ IONIAN GALAXY και τον κ. Σ. Βούτο.

Ο κ. Μιχαλάτος υποστήριξε ότι η παραλία λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου και ότι επιλογή αναδόχου έγινε για την τοποθέτηση προσωπικού για διάστημα δυο μηνών.

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι την επόμενη χρονιά θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία και αποκάλυψε ότι η κα Τζάκη δεν είναι εν ενεργεία αιρετό πρόσωπο  καθώς έχει υποβάλλει παραίτηση πριν την ανάληψη των υποχρεώσεων της.

Τόνισε δε ότι η διαδικασία αντικατάστασής της έχει εκκινηθεί από τον Ιούνιο, σε χρόνο σαφώς προγενέστερο από την ημερομηνία ανακοίνωσης της συνεργασίας της με το Δήμο.

Παράλληλα άφησε αιχμές για το ρόλο συγκεκριμένων κύκλων ότι επιχειρούν να βλάψουν με οποιονδήποτε τρόπο την Δημοτική Αρχή.

«Δεν θεωρώ ότι θα τα καταφέρουν» πρόσθεσε σχετικά.

  • Για τις απευθείας αναθέσεις

Ενδιαφέρον παρουσίασε και η απάντηση του  Δημάρχου σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις για τις οποίες υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων, των πρόχειρων,  συνοπτικών ή διεθνών διαγωνισμών, προσθέτοντας ότι σε επικείμενη συνέντευξη τύπου θα γίνει απολογισμός.

«Τότε θα κρίνουμε πόσες αναθέσεις έχει κάνει η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, και πόσες έκαναν το ίδιο χρονικό διάστημα άλλες Δημοτικές Αρχές», ανέφερε προσθέτοντας ότι «όλοι κρινόμαστε στο τέλος. Τότε θα δούμε πως έχει κινηθεί η Δημοτική Αρχή και τι έργο έχει αφήσει».




00 inkefalonia general ad 300X250