Η περιφερειάρχης διόρισε τα δύο μέλη στον διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ Ιονίων περιφρονώντας το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 18:50

Η περιφερειάρχης διόρισε τα δύο μέλη στον διαβαθμιδικό ΦΟΔΣΑ Ιονίων περιφρονώντας το Περιφερειακό Συμβούλιο

14/06/2020

Είναι εκτίμηση μας ότι ο διαβαθμιδικός ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, που ιδρύθηκε με το άρθρο 93 του περιβαλλοντοκτόνου νόμου Χατζηδάκη, στοχεύει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και στην εκμετάλλευση της κατασκευής των έργων υποδομής από τα γνωστά συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο.

Γι’ αυτό και μεθοδεύεται ο πλήρης έλεγχος των οργάνων του, και ιδιαίτερα του πρώτου διοικητικού του συμβουλίου, ώστε οι αποφάσεις του να συμβαδίζουν χωρίς αντίρρηση με την παραπάνω κατεύθυνση και την γραμμή που αναλαμβάνει να υλοποιήσει η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου σε συνεννόηση με τον υπουργό και τον έμπιστό του (διαχρονικά)  γενικό γραμματέα διαχείρισης αποβλήτων κ. Γραφάκο.

Η μοιρασιά έχει γίνει: Στα Ιόνια η ΔΙΑΔΥΜΑ και οι εταιρείες που συμβάλλεται με υπερεικοσαετείς συμφωνίες, στο Νότιο Αιγαίο… άλλοι. Άλλωστε η προγραμματική που εισηγείτο η περιφερειάρχης στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο για εγκατάσταση της ΔΙΑΔΥΜΑ ως τεχνικού συμβούλου της ΠΙΝ ήταν αποκαλυπτική. Και μπορεί το θέμα να απεσύρθη προσωρινά, για λόγους που η ίδια η περιφερειάρχης γνωρίζει, η ουσία όμως παραμένει.

Στο πλαίσιο αυτό η περιφερειάρχης για να εξασφαλίσει τον απόλυτο έλεγχο και χρησιμοποιώντας μια… απίστευτη αλλά στοχευμένη εγκύκλιο του υφυπουργού εσωτερικών, αντί να προτείνει στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδρίαζε εκείνη την στιγμή την εκλογή των δύο μελών που θα το εκπροσωπήσουν στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ προτίμησε, σε μια κίνηση πλήρους απαξίωσης και προσβολής του θεσμού, να αναγγείλει τον διορισμό των αντιπεριφερειαρχών κου Ιωάννου και κας Μοθωναίου.

Επιπρόσθετα η ίδια δεν ζήτησε (άγνοια; υπεροψία;) και δεν έλαβε την απαραίτητη εξουσιοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκπροσώπηση των μετοχών της ΠΙΝ στην πρώτη Γ.Σ. της εταιρείας, δημιουργώντας προϋποθέσεις ακυρότητας στις διαδικασίες.

Η ΑΝΑΣΑ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική πρακτική της ΠΙΝ/Κράτσα για μονοπαραταξιακή εκπροσώπηση στο νέο ΔΣ του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ, παρακολουθεί τις εξελίξεις, και δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών των Ιονίων Νήσων, μη επιτρέποντας την μετατροπή της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων σε ιμάντα επιβολής ανοίκειων συμφερόντων και μόνιμης οικονομικής αφαίμαξης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά


Ετικέτες: