Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας στην Ιθάκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 11:50

Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας στην Ιθάκη

Με την υπ’ αριθμ. 47458ΕΞ2020/15.05.2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών-Εσωτερικών-Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγινε καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών.

1.     Με την παρούσα ενημερώνουμε ότι κατ΄ εξαίρεση και ειδικά για το έτος 2020 όσοι είχαν συνάψει μισθωτήρια συμβόλαια απευθείας παραχώρησης έκτασης αιγιαλού-παραλίας για το έτος 2019 δύνανται να συνάψουν νέες μισθώσεις για τις ίδιες θέσεις. Για το σκοπό αυτό απαιτείται να υποβάλουν στο Δήμο αίτηση συνοδευόμενη από Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα βεβαιώνουν τη μη κατάληψη του προς μίσθωση χώρου και την ισχύ των προϋποθέσεων της προηγούμενης παραχώρησης. Μαζί με την αίτηση θα υποβάλλεται υποχρεωτικά επικυρωμένο αντίγραφο του διαγράμματος της προηγούμενης μίσθωσης. Επισημαίνεται ότι εντός διμήνου από την υπογραφή της σύμβασης ο μισθωτής υποχρεούται με δική του ευθύνη να προσκομίσει για έλεγχο στην Κτηματική Υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (φορολογική και δημοτική ενημερότητα, άδεια λειτουργίας, έναρξη δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ., σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.ΑΘ., όπου απαιτείται).

2.     Όσοι τυγχάνουν  ιδιοκτήτες όμορων με τον αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής που δεν είχαν συνάψει το έτος 2019 σύμβαση παραχώρησης και επιθυμούν την παραχώρηση τμήματος αιγιαλού με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης  καλούνται να υποβάλλουν στο  Δήμο αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω προβλεπόμενα εκ του Νόμου δικαιολογητικά:

3.     Φορολογική ενημερότητα τελευταίου τριανταημέρου,

4.     Άδεια λειτουργία /Γνωστοποίηση λειτουργίας ΚΥΕ,

5.     Έναρξη δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτέες από τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν. 29721/2001 χρήσεις,

6.     Δημοτική ενημερότητα,

7.     Υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του Ν. 4281/2014 ή υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή που διατίθεται ελεύθερα στο κοινό «Ελεύθερη θέαση Ορθοφωτοχαρτών της ΕΚΧΑ Α.Ε (www.ktimatologio.grήαπόσπασμα τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας όπου αυτός υφίσταται. Στα ανωτέρω θα αποτυπώνεται υπό μορφή πολυγώνου ο αιτούμενος προς παραχώρηση χώρος έμπροσθεν της πρόσοψης της επιχείρησης, θα αναγράφεται το εμβαδόν αυτού και οι συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου αυτού.

Εφόσον η αίτηση υποβάλλεται από εταιρεία πρέπει να υπογράφεται από το Νόμιμο Εκπρόσωπο αυτής και η ιδιότητα του να προκύπτει από νόμιμο προσκομιζόμενο έγγραφο (καταστατικό).

Οι αιτήσεις με τα νόμιμα δικαιολογητικά θα παραδίδονται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Α΄ Όροφος( παλιά Εφορία) αρμόδια υπάλληλος κα Θωμά Ιωάννα (τηλέφωνο 2674033481 εσ. 6) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Σε περίπτωση που μέχρι την 5η Ιουνίου 2020 δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση απευθείας χρήσης αιγιαλού ο Δήμος μας θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των τμημάτων αυτών κατά περίπτωση.

Τέλος επισημαίνεται ότι όλα τα ανωτέρω ισχύουν με την επιφύλαξη τυχόν τροποποιήσεων της ήδη εκδοθείσας ΚΥΑ.

O αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιθάκης

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Λ.  ΒΕΡΩΝΗΣ


Ετικέτες: