Σπύρος Σπαθής: « Πολύ φοβάμαι ότι θα θελήσουμε ξανά τον ενιαίο δήμο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 18:16

Σπύρος Σπαθής: « Πολύ φοβάμαι ότι θα θελήσουμε ξανά τον ενιαίο δήμο»

Στην Σάμη μεταφέρθηκε η εκπομπή  «Στα Υπόγεια είναι η Θεά» και είχε επικοινωνία με τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Σπαθή.

Γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κος Σπαθής, άρχισε αμέσως την περιγραφή των προβλημάτων που βιώνει η Σάμη αναφερόμενος σε ένα πρόσφατο περιστατικό το οποίο είχε να κάνει με τους χώρους που στεγάζονται οι υπηρεσίες του δήμου Σάμης.  «Επειδή ο δήμος δεν είχε τους χώρους για να καλύψει τις στεγαστικές του ανάγκες προχώρησε σε δημοπρασία. Στην οικονομική επιτροπή αποφασίσαμε ότι πρέπει να γίνει δημοπρασία αλλά εγώ ζήτησα οι όροι της προκήρυξης να καταρτιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από την οικονομική επιτροπή. Όλοι διαφώνησαν. Ο διαγωνισμός λοιπόν είχε μόνο μια προσφορά. Του ανθρώπου, στο κτίριο του οποίου ήδη στεγάζονται υπηρεσίες του δήμου – που έως τώρα δεν είχε ζητήσει κάποιο αντίτιμο. Το αντίτιμο είναι 1950 ευρώ τον μήνα για 12 χρόνια» ανέφερε ο κος Σπαθής και συμπλήρωσε ότι το ποσό αυτό είναι υπερβολικό και δη στους καιρούς που ζούμε.

Η ιστορία έχει και συνέχεια καθώς όπως ανέφερε  ο καλεσμένος, δεν το ψήφισε στην οικονομική γιατί το αντίτιμο είναι μεγάλο  και ζήτησα να ξαναγίνει διαγωνισμός και μαζί του συντάχθηκε και η παράταξη του κου Στέλιου Σπαθή.

Στην συνέχεια κλήθηκε να περιγράψει την κατάσταση στα σπήλαια και τον Μυρτο και χαρακτηριστικά ανέφερε: « Το απόλυτο μηδέν και στα σπήλαια και στον Μύρτο». Κατηγόρησε τον δήμαρχο για απραξία, καθώς θα μπορούσε να έχει προβεί σε κινήσεις που θα μπορούσαν να καταστήσουν λειτουργικά αυτά τα 3 παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα και πρόσθεσε πως πλέον η δικαιολογία του μητροπολιτικού δήμου δεν υπάρχει.

Τέλος, ο κος Σπαθής προέτρεψε όλες τις παρατάξεις να συνεργαστούν για το καλό του Δήμου. Όπως είπε: «οι τρεις παρατάξεις συνεργάζονται και συνεννοούνται. Εκτός από την δημοτική αρχή». Εξέφρασε και το φόβο του- απευχόμενος βέβαια κάτι τέτοιο- λέγοντας ότι: « Πολύ φοβάμαι ότι θα θελήσουμε ξανά τον ενιαίο δήμο»




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250