Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 15:04

Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ»

O πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να ενημερώσει σχετικά με την ΚΕΔΗΚΕ και όλες τις αλλαγές που υπάρχουν.

Όπως ανέφερε ο κος Πεφάνης στις 30 Απριλίου, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η αλλαγή της ΚΕΔΗΚΕ σε ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ, όπου σε αυτήν θα συμμετέχουν και οι 3 δήμοι. «Έπρεπε να έχει συμβεί από τον Σεπτέμβριο. Ήταν κάτι τελείως διαδικαστικό. Παραμένω πρόεδρος και παραμένει και το ίδιο διοικητικό συμβούλιο» υπογράμμισε.

Ο κος Πεφάνης περιέγραψε εν συνεχεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΕΔΗΚΕ. Όπως ενημέρωσε «Οι άλλοι 2 δήμοι, δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα». Ανέφερε πως οι υπάλληλοι έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο και ο προϋπολογισμός  δεν είναι ολοκληρωμένος και εξήγησε: «Οι δήμοι Σάμης και Ληξουρίου καθυστέρησαν να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και χάσαμε την φορολογική μας ενημερότητα. Πρέπει να έχουμε έναν ολοκληρωμένο προϋπολογισμό για να πληρωθούν όλοι. Χρειάζονται 94.000 για να πληρωθεί η ενημερότητα, οι υπάλληλοι και οι εξωτερικοί συνεργάτες».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος, υπάρχει πρόθεση από τους άλλους 2 δήμους να αποχωρήσουν από την ΚΕΔΗΚΕ και να συστήσουν δικές τους «πολιτιστικές επιχειρήσεις», όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση. «Ο πολιτισμός είναι ο καθρέφτης του δήμου» τόνισε και ακολούθως αναφέρθηκε στις επιστολές που έχει στείλει και ο ίδιος και ο δήμαρχος στον υφυπουργό εσωτερικών για να λυθεί το θέμα της ΚΕΔΗΚΕ. Όπως σημείωσε: «Θέλω συνεργασία, για να προχωρήσουμε στην εκκαθάριση και μετά να μπορεί ο κάθε δήμος – από μόνος του- να λειτουργήσει σωστά».

Τέλος, ο κος Πεφάνης έκανε μια μικρή αναφορά στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος οι οποίες όμως θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε σκεφτεί αρκετές εκδηλώσεις.  Όποιες γίνουν, θα γίνουν μετά τις 15 Ιουλίου και τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής».




00 inkefalonia general ad 300X250