Ο Δήμαρχος Αργοστολίου για την ΚΕΔΗΚΕ: “Είμαστε “όμηροι” της αδυναμίας του Υπουργείου Εσωτερικών να μας λύσει το πρόβλημα”

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Μαΐου 2020 11:01

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου για την ΚΕΔΗΚΕ: “Είμαστε “όμηροι” της αδυναμίας του Υπουργείου Εσωτερικών να μας λύσει το πρόβλημα”

Το ζήτημα της ΚΕΔΗΚΕ επανήλθε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, με θέμα εκτός ημερησίας διάταξης που έφερε ο επικεφαλής της παράταξης “Κεφαλονιά Νησί για όλους” Αλέξανδρος Παντελειός.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, εξήγησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, λέγοντας ότι ο Δήμος είναι “ομηρος” της αδυναμίας του Υπουργείου Εσωτερικών να λύσει το ζήτημα.

“Δεν θέλουμε να υπάρχει πρόβλημα με την ΚΕΔΗΚΕ. Όμως όλο αυτό που συμβαίνει είναι και το αποτέλεσμα να θέλουν να κινηθούν μόνοι τους οι άλλοι δήμοι και να μην θέλουν μία συνεργασία σε αυτό το κομμάτι του πολιτισμού με τον Δήμο Αργοστολίου. Η προχειρότητα του νόμου με το σπάσιμο άφησε κενά και παρόλο που έχουμε κάνει δύο επισκέψεις με Υπουργούς δεν έχουν λυθεί.

Προσπαθούμε με την αποκεντρωμένη να γίνει διαδημοτικού χαρακτήρα η ΚΕΔΗΚΕ που από εκεί και πέρα μπορούμε να προχωρήσουμε στην εκκαθάριση και λύση της ΚΕΔΗΚΕ.

γενικο Cropped

“Ο,τι χρήμα μπει στους λογαριασμούς της ΚΕΔΗΚΕ θα κατασχεθεί”

Απο την προηγούμενη φορά λέμε και το εννοούμε ότι πρόθεσή μας είναι να πληρωθούν οι μουσικοί και οι εργαζόμενοι. Έχουν προκύψει θέματα όμως όπως η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας και έχουν προκύψει δεσμεύσεις λογαριασμών από προμηθευτές. Ακόμα και χρήματα να βάλουμε, αυτά θα κατασχεθούν απο τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Το Yπουργείο δεν δίνει μία λύση…

Βάλαμε θέματα και τα προβλήματα στην αποκεντρωμένη ότι οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΚΕ δεν πληρώνονται. Και πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα σε εκκαθάριση. Να μας πει το υπουργείο τις οφειλές και πως θα πληρωθούν αυτές για να λύσουμε το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο να πληρωθούν τώρα, αλλά και να δούμε τι γίνεται με την συντήρηση των γηπέδων του κολυμβητηρίου και των εγκαταστάσεων και να μπορέσουμε να κάνουμε ένα πλάνο για τον Πολιτισμό … Είμαστε όμως "όμηροι" της αδυναμίας του Υπουργείου Εσωτερικών να μας λύσει το πρόβλημα… Πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών άμεσα να δώσει λύσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε… Το κυρίαρχο είναι να "περάσουν" οι εργαζόμενοι στον Δήμο και από εκεί να εκκαθαριστεί και να πληρωθούν όλοι, εργαζόμενοι και προμηθευτές… Δεν μπορούμε να δώσουμε λύσεις, όχι γιατί φταίμε εμείς ή δεν θέλουμε να ασχοληθούμε, αλλά γιατί δεν έχει βγάλει το υπουργείο Εσωτερικών πως θα γίνει το πλαίσιο στην εκκαθάριση της ΚΕΔΗΚΕ” ήταν τα λόγια του Δημάρχου Αργοστολίου.

Γιώργος Χαλαβαζής