Ο Νικόλας Βαλλιανάτος στον Inkefalonia 103,9: «Είναι λάθος αυτό που γίνεται με τους Φορείς Διαχείρισης- Πρέπει να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και να μην πάει και αυτό στην Κέρκυρα»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 09:29

Ο Νικόλας Βαλλιανάτος στον Inkefalonia 103,9: «Είναι λάθος αυτό που γίνεται με τους Φορείς Διαχείρισης- Πρέπει να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και να μην πάει και αυτό στην Κέρκυρα»

Ο Νικόλας Βαλλιανάτος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου και εκπρόσωπος της Περιφέρειας και του Δήμου Αργοστολίου στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου, μίλησε στην εκπομπή του INKEFALONIA 103,9 “Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, για τις επικείμενες αλλαγές στην διοίκηση και την λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης, όλης της χώρας. 

Ο κ. Βαλλιανάτος, τόνισε πως κάποια από τα όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατη συνέντευξη από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Σπύρο Ιωάννου, δεν ισχύουν, επισημαίνοντας τα σημαντικά ζητήματα που δημιουργούνται στους Φορείς Διαχείρισης και δη στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου.

«Είναι λάθος αυτό που γίνεται με τους Φορείς Διαχείρισης. Δεν έγινε διαβούλευση με τους Φορείς, ενώ περί τις 25 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, μεταξύ των οποίων ο “Αρκτούρος” και ο “Αρχέλων”, διαφωνούν και απαιτούν την απόσυρση με το σχέδιο που προωθείται από την Κυβέρνηση και από την Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα γιατί κάνει κακό στο περιβάλλον. Θα δημιουργηθεί ένα γραφείο με 20 υπαλλήλους στην Κέρκυρα και αυτό θα είναι για τα Ιόνια Νησιά. Ο Φορέας Διαχείρισης έχει αναλάβει προγράμματα να τα υλοποιήσει. Θα διαλύσει ο Φορέας της Ζακύνθου, θα διαλύσει ο Φορέας του Αίνου και θα δημιουργηθεί ένα κεντρικό με παράρτημα στην Κέρκυρα. Και όλοι οι υπάλληλοι όσοι είναι να κρατήσουν θα πάνε στην Κέρκυρα. Θα χάσουν κάποιοι άνθρωποι την δουλειά τους που αυτή την στιγμή βρίσκονται στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. Ως Κέρκυρα, καλά κάνουν οι Κερκυραίοι, όμως δεν χρειάζεται να πάει και αυτό στην Κέρκυρα! Η Κέρκυρα τα έχει πάρει όλα, να το πάρει και αυτό; Ο Δήμαρχος Αργοστολίου είναι συμπαραστάτης και κοντά στους υπαλλήλους. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά τους και στους εργαζόμενους και στο Διοικητικό Συμβούλιο, που είναι άμισθο συμβούλιο και δεν πληρώνεται κανένας. Πρέπει να γίνει μία πιο έντονη διαβούλευση με το Υπουργείο, για να εξασφαλίσουμε μία καλύτερη διαχείριση των Φορέων και να εξασφαλιστούν οι θέσεις των εργαζομένων. Και στην τελική γιατί πρέπει να το έχει και αυτό η Κέρκυρα; Να το έχει η Κεφαλονιά αυτό». Ήταν τα λόγια του κ. Βαλλιανάτου

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250