Ενίσχυση των Νοσοκομείων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ζητά επιτακτικά το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 09:13

Ενίσχυση των Νοσοκομείων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ζητά επιτακτικά το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ενίσχυση των υποδομών, της λειτουργίας και της επάρκειας των νοσοκομείων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ζητά επιτακτικά, μεταξύ άλλων, το Περιφερειακό Συμβούλιο

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID 19 σε όλα τα επίπεδα περιλαμβάνει το Ψήφισμα που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων στη συνεδρίαση, που πραγματοποίησε μέσω της υπηρεσίας epresence.gov.gr, σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020.

Το Ψήφισμα υπερψηφίστηκε μετά από πρόταση της Περιφερειακής Αρχής με την υποστήριξη των παρατάξεων “Ιόνιο Δυνατά Κάθε νησί ψηλά”, “Ιόνιος Συμμαχία” και “Επτανησιακή Πρωτοβουλία”.

Εν όψει της πρωτόγνωρης κρίσης, ενάντια στον κορονοϊό, λειτουργούμε συντεταγμένοι στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας και αναδεικνύουμε τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της Περιφέρειάς μας.

  1. Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την κάλυψη των αναγκών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, για την αντιμετώπιση της πανδημίας όπως και να εξασφαλίσει την λειτουργία των μονάδων εντατικής θεραπείας σε όλα τα νησιά.
  1. Ζητάμε για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιπλέον πόρους για την προμήθεια του απαραίτητου για την πρόληψη, υγειονομικού υλικού, και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού για το προσωπικό όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε όλα τα νησιά, αλλά και  προκειμένου να συμβάλουμε στο έργο των Δήμων, των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων.
  1. Ζητάμε επιτάχυνση των διαδικασιών και ενθάρρυνση με κίνητρα όπως μοριοδότηση από την Κυβέρνηση αλλά και από τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές κοινωνίες για την πρόσληψη και έλξη τακτικού και έκτακτου προσωπικού, για την αντιμετώπιση  σημερινών κρίσιμων συνθηκών.
  1. Καλούμε τους πολίτες των Ιονίων Νήσων να τηρούν τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων και να συμμετέχουν με ατομική και συλλογική ευθύνη στην εθνική προσπάθεια.
  1. Ζητάμε στήριξη ηθική, ψυχολογική και κοινωνική του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και την εναρμόνιση των οικογενειακών τους υποχρεώσεων.
  1. Ζητάμε την συνεισφορά και την ουσιαστική συμβολή με υπηρεσίες προσβάσιμες στους πολίτες, των ιδιωτικών κλινικών στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας ενάντια στον κορονοϊό.
  1. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα αξιοποιήσει όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες τόσο του Ε.Σ.Π.Α. όσο και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την αναβάθμιση των δομών υγείας, τον εξοπλισμό και τη λειτουργικής τους επάρκεια.
  1. Η Ειδική “Ομάδα Κρούσης” της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα συνεχίσει να είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τα νοσηλευτικά ιδρύματα, τους ιατρικούς συλλόγους, τις αρχές της πολιτικής προστασίας και τις αστυνομικές αρχές για το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών πρόληψης και εφαρμογής μέτρων. Συμπληρώνονται ως μέλη της “Ομάδας Κρούσης” ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι Ιατροί περιφερειακοί σύμβουλοι.
  1. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα ενημερώνει σε τακτική βάση, τους πολίτες στα Ιόνια Νησιά για τα απαραίτητα μέτρα προς εφαρμογή  το έργο και τις συνθήκες λειτουργίας   της Περιφέρειας καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες ενόψει  της κρίσης.
  1. Να ληφθεί μεριμνά για τα εργοτάξια.
  1. Θα συνεχίσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να την εθελοντική αιμοδοσία με ενημέρωση και υλικά υγειονομικής πρόληψης στους εθελοντές.